Az LG G5 és a Samsung Galaxy S7 sem támogatja a Marshmallow adoptable storage funkcióját

3

Az Android 6.0-ban bemutatkozott egy funkció, amely segítségével belső tárhelyként használhatjuk a memóriakártyánkat. Az LG G5 és a Samsung Galaxy S7 azonban nem támogatja ezt a lehetőséget.

Adoptable Storage

A Marshmallowban debütáló funkció új memóriakártya behelyezésekor választás elé állít: vagy az eddig megszokott módon, vagy belső tárhelyként használjuk azt. Utóbbi választásakor a kártyát leformázza, illetve titkosítja. Ezután az operációs rendszer ugyanúgy használja, mint a gyári, beépített tárhelyet: például alkalmazásokat is telepíthetünk oda.

adoptable_storage

Samsung, a felhasználóik és azok vágyai

A Samsung saját meggyőződése az, hogy a felhasználók arra szeretnék használni a memóriakártyájukat, hogy fájlokat vihessenek át egyik eszközükről a másikra. A Samsung “szájából” ugyanez, kicsit bővebben:

A Samsung eldöntötte, hogy nem használja az “adoptable storage” modellt. Mi abban hiszünk, hogy a felhasználóink azért akarnak microSD kártyát, hogy fájlokat mozgassanak a telefonjuk és egyéb eszközök (laptop, tablet, stb.) között, főleg fotókat és videókat, amiket a kamerával vesznek fel.

Az adoptable storage-al, először is a kártya törlődhet, amikor először kerül behelyezésre a készülékbe. Ez az eljárás meglepő lehet sok felhasználónak és mi nem szeretnénk, hogy a felhasználóink elveszítsék a fájljaikat. Másodszor, miután egyszer a Marshmallow elkezdte adoptable storage-ra használni a kártyát, az nem lesz olvasható más eszközök által, tehát elveszti a képességét, hogy fájlmozgatásra lehessen használni. Az adoptable storage egyébként elsődlegesen a feltörekvő piacokat célozza, ahol az eszközök mindössze 4-8GB belső tárhellyel érkeznek. Úgy gondoljuk, hogy a mi microSD-kártya-használati modellünk a háttértárolóként jobban illeszkedik a tulajdonosaink vágyaihoz és várakozásaihoz arról, hogyan is viselkedjen egy microSD kártya.

A Samsung döntése bizonyos nézőpontból érhetőnek tűnik, azonban a közleményük úgy állítja be ez a funkciót, mintha kötelező lenne használni. Ugyanis mellette ugyanúgy megmaradt a korábbi háttértárolós megoldás is, a felhasználók nincsenek arra kényszerítve, hogy belső tárhelyként használják a microSD kártyájukat. Több sebből vérzik az érvelés, hivatkozhattak volna inkább a kártyák sebességére, ami még mindig lassabb, mint a beépített tárhelyeké. A fájlmozgatós történet sem teljesen kerek, ma már azért van néhány módja annak, hogy fájlokat helyezzünk át egyik eszközről a másikra. Azonban ők inkább megmondták, hogy mi kell a felhasználóiknak, még ha kicsit degradálták is őket.

galaxy-s7-microsd

Az LG G5 sem támogatja az adoptable storage funkciót, tőlük nem kaptunk közleményt. Tehát mindkét készüléken csak a hagyományos megoldással lehet majd csak microSD kártyát használni.

Samsung, LG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Informatikus, vagy valami olyasmi

NapiDroid