Az LG új hajlítható kijelzője üveg keménységű és gyűrődésmentes

0

A LG telefonos üzletága jelenleg nem üzemel – talán optimista így gondolni, de nem lehetetlen, hogy egyszer visszatérnek -, viszont a többi részleg gőzerővel dolgozik, és jól is megy a soruk. Az LG Chem pedig most egy olyan bejelentést tett, aminek nagy hatása lehet a hajlítható kijelzős okostelefonok világára. Bemutatták legújabb fejlesztésüket, ami nem más, mint egy új flexibilis kijelzőpanel, amelynek a borítása kemény, mint az üveg, viszont maga az anyag rugalmas, akár a műanyag, és elvileg minimálisak lesznek rajta a gyűrődések, amikor beszerelik egy adott készülékbe.

Az új anyag kiváló lehet bármilyen hajlítható okostelefon kijelzőjéhez, a rajta alkalmazott technológiák minden flexibilis megjelenítő tartósságát és szilárdságát javítani fogják. A technológia a Real Folding Window nevet kapta. A szakemberek az átlátszó PET-fóliát – ami egy hőre lágyuló polimergyanta – spéci bevonatokkal látták el. Amennyiben csak néhány mikrométernyit applikálnak ebből az anyagból a lap mindkét oldalán, a kijelzőgyártók képesek lesznek vékony, műanyaghoz hasonló, hőálló panelt létrehozni, ami sokkal tartósabb lesz, mint az eddigi megoldások. És ezzel még nem értek véget az új technológia előnyei.

Az LG Chem szerint az ilyen módon kezelt kijelzők 200 ezer hajtást is kibírnának, ráadásul teljesen gyűrődésmentesek lehetnek. Az új anyaggal bevont képernyőket kifelé és befelé is egyaránt lehet hajlítani. Chang Do Ki, az Advanced Materials alelnöke és a divízió vezetője szerint a Real Folding Window technológia egy komoly előrelépés a jelenlegi hajlítható kijelzőket sújtó problémák tekintetében, amelyeket a felhasználók maguk is tapasztalhatnak. Az egyik a csúnya gyűrődés az ilyen képernyőkön, a másik pedig a tartósság kérdése, amiben folyamatos a fejlődés, de ilyen téren a flexibilis panelek lehetnének jobbak is. Az LG új technológiája értelemszerűen elsőként a mobilok világában kerül alkalmazásra, ám később laptopokban és tabletekben is felbukkanhat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid