Kiszivárgott: ilyen kamerákkal jön a Samsung Galaxy S22 széria

0

Két forrás is leleplezte a Galaxy S22 modellek kameráival kapcsolatos tudnivalókat a napokban, ezeket vesszük most sorra.

A The Elec szerint a Galaxy S22 Ultra kamerarendszere alapvetően nagyon hasonlít majd az S21 Ultrára, marad például a fő kamera 108 MP-es felbontása. A nemrég bejelentett 200 MP-es ISOCELL HP1 szenzort pedig valószínűleg meghagyják a Xiaominak.

Persze az lehetséges, hogy a 108 MP-es érzékelő egy újabb megoldás lesz, mint ami a korábbi modellekben megtalálható, de a szenzor mérete nem változik, így a fizikai pixelméret továbbra is 0,8 µm lesz, ami a képpontok összevonásával akár 2,4 µm-re is növelhető. Ami javulhat, az az autofókusz, illetve az optikai képstabilizátornál is történhet fejlődés.

A további három hátlapi egység mind 12 MP-es lesz, és Ice Universe szerint ezek is kapnak OIS-t egytől egyig. Az ultraszéles látószögű kamera mellett lesz két telefotó egység, az egyik 3x, a másik pedig 10x nagyítással, utóbbi természetesen egy periszkópos megoldás. Az utóbbi kettőnél a pixelméret 1,22 µm, és állítólag mozgó lencsét kapnak, vagyis fokozatmentesen állítható lesz a zoom mértéke.

3D-s ToF érzékelő nem lesz a telefonon, az előlapra pedig továbbra is egy 40 MP-es szelfikamera kerül, kameralyukas megoldással, mivel a panel alá épített láthatatlan érzékelő még nem tudja azt a minőséget, ami elfogadható lenne egy csúcsmodell esetében.

A normál Galaxy S22 és az S22+ kamerái megegyeznek, ezeknél a nagy újítás az lehet, hogy a 12 MP-es fő szenzort egy 50 MP-es érzékelő váltja. Nagyon örülnénk neki, ha ez az új ISOCELL GN2 lenne, amit a Samsung márciusban leplezett le, és hatalmas, 1/1,12″-os fizikai mérettel bír (1,4 µm-es pixelméret, összevonással pedig 2,8 µm). A másik két kamera marad 12 MP-es, az egyik ultraszéles látószögű, a másik pedig egy 3x telefotó megoldás.

A Samsung Galaxy S22 modellek bemutatója január elején várható, de a készülékek tömeggyártása már idén novemberben megindulhat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid