Végre hivatalos a Realme Pad, a márka első táblagépe

0

Hosszú éveken keresztül hanyatlott a táblagép-piac, amelynek új lendületet adott a globális pandémia, mivel hirtelen megnőtt a kereslet a tartalomfogyasztásra és produktivitása egyaránt használható, könnyű, hordozható eszközök iránt. Olyan gyártók is visszatértek a mezőnybe, amelyek már rég magára hagyták azt, más cégek pedig úgy döntöttek, hogy végre belépnek, és tabletekkel is bővítik kínálatukat. Az Oppo zászlaja alatt tevékenykedő Realme is ilyen, amely végre bemutatta első táblagépét Realme Pad néven. A tablet a brandtől megszokott módon barátságos áron kínál kifejezetten kellemes jellemzőket.

Szinte már közhely, de minden táblagép alapja egy méretes megjelenítő. Jelen esetben ez a bizonyos kijelző egy 10,4 colos IPS LCD panel, amelyen összesen 2000 x 1200 pixel sorakozik. A Realme Pad rendkívül vékony, mindössze 6,9 mm-es házában a legfontosabb hardveres összetevő a MediaTek Helio G80 lapkakészlet, amely mellé az általunk választott kiszereléstől függően kerülhet 3 vagy 4 GB RAM, valamint 32 vagy 64 GB háttértár. Mindegy melyik összeállítást preferáljuk, a micro SD kártyás bővítés rendelkezésre áll.

A táblagépeket nem kifejezetten fényképészeti céllal alkották, de a legtöbb rendelkezik valamilyen kamerával, sőt, újabban már egész korrekt képrögzítő egységek kerülnek az ilyen eszközökre. A Realme Pad ilyen téren nem fogja megváltani a világot, de azért készíthetünk majd fotókat és videókat az előlapi és a hátlapi 8 megapixeles kamerákkal.

A tablet energiaellátását egy 7100 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 18 wattos gyorstöltést.

A Realme Pad összesen négy hangszóróval bír, amelyek Dolby Atmos támogatással is rendelkeznek. A táblagép Android 11 operációs rendszert futtat, amelyet a brand saját fejlesztésű Realme UI felhasználói felülete egészít ki, hogy a lehető legtöbbet kihozhassuk a nagyobb méretű kijelzőből.

Az újdonság arany és szürke árnyalatban kerül forgalomba, a 3/32 GB-os Wi-Fi kiadás 160, a 3/32 GB-os LTE variáns pedig 185 eurónak megfelelő rúpiáért lesz kapható, egyelőre csupán az indiai piacon. A 4/64 GB-os LTE modell kerül a legtöbbe, és még ezért sem fognak elkérni helyi pénzből átszámítva többet, mint 205 euró (~72 ezer Ft). Nemzetközi forgalmazásról egyelőre még nincsenek részletek, de nem lennék meglepődve, ha más régióban is bevezetésre kerülne a készülék. Indiában szeptember 16-tól lesz elérhető a tablet a Realme oldaláról és a Flipkart kínálatában, de offline üzletekből is be lehet majd szerezni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid