Az Oppo A93 5G lett az első mobil Snapdragon 480 lapkával

0

Ha emlékeztek, nem olyan régen írtunk arról, hogy a Qualcomm is szeretne olcsó 5G támogatással rendelkező lapkát a piacra dobni, ami lényegében meg is történt, amikor a Snapdragon 480 debütált. A belépőszintű lapkakészlet érkezésekor még nem voltunk teljesen tisztában azzal, hogy mikor érkezik az első olyan mobil, amelynek belsejében ez a chipset teljesít szolgálatot, de a várakozás véget ért, itt az első készülék, ami kihasználja az új fejlesztést. Az Oppo A93 5G a tavalyi A93 frissített változata, egészen korrekt hardveres jellemzőkkel.

A vadonatúj készülék képernyője 6,5 hüvelykes, Full HD+ felbontású, a technológiáját illetően IPS LCD megoldás, a képfrissítési ráta pedig 90 Hz. A megjelenítő érintésérzékenysége 180 Hz, az előlapi kamera pedig a képernyőn lévő kivágásban található, amelyet a bal felső sarokba igazított a kínai gyártó. A képrögzítő egység felbontása egyébként 8 megapixel. Maradjunk is a kameráknál!

A hátoldalon lévő kamerarendszer elsődleges érzékelője egy 48 megapixeles modul, amelyet egy 2 megapixeles makró érzékelő, illetve egy 2 megapixeles monokróm szenzor segít abban, hogy a lehető legjobb fotókat rögzítse. A készülék lelke tehát a már említett Snapdragon 480, amelynek 5G modeme támogatja a duál módot (SA/NSA), a lapkakészlet mellé 8 GB RAM, valamint kiszereléstől függően 128 vagy 256 GB bővíthető háttértár kerülhet. Az Oppo A93 5G Android 11 operációs rendszert futtat, amelyet az ázsiai gyártó saját fejlesztésű felhasználói felülete egészít ki, egészen pontosan a ColorOS 11.1.

Ami még a készülék kapcsán említést érdemel, az az 5000 mAh kapacitású akkumulátor, amely támogatja a 18 wattos gyorstöltést, a feszültséget pedig USB-C porton keresztül veszi fel. A specifikációk részét képezi továbbá egy az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, a fülhallgató kimenet, valamint egy háromszoros hőelvezetési rendszer, amelynek elvezetési területe óriási, 9881 négyzetmilliméter. Az Oppo A93 5G 3 színben lesz kapható: ezüst, fekete és auróra. A készülék 256 GB-os háttértár a szerelt verziója helyi pénzből átszámítva nagyjából 310 dolláros áron lesz kapható, az előrendelési fázis már megkezdődött Kínában, a 128 GB-os kiszerelés ára egyelőre nem ismert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid