A Honor újra Google-appokkal ellátott mobilokon dolgozhat

0

A Huawei lett az egyik legnagyobb vesztese a kínai kormány és az USA közötti kereskedelmi háborúnak, és ez az alájuk tartozó Honor brandet ugyanúgy érintette. Hogy megmentsék, kénytelenek voltak eladni a markát, és azóta elvileg már nem érvényesek rájuk a tiltások és korlátozások. Friss pletykák szerint az új helyzetet ki is használja az új tulajdonba került Honor, ami ismét kereskedhet amerikai partnerekkel, és így a Google Szolgáltatásokhoz is visszanyerte a hozzáférését számos egyéb mellett.

Egy megbízható orosz újság, a Kommersant értesülései szerint a Honor jelenleg is együttműködik a Google csapatával, és megkezdte egy teljesen új okostelefon-széria fejlesztését, csupa olyan modellel, amelyeken elérhetők lesznek a Google szoftverei. Egy bennfentes illető azt is elárulta, hogy a Huaweitől való elszakadás azt jelenti, hogy a jelenlegi Honor mobilokon továbbra is elérhető lesz az AppGallery, viszont a jövőben megjelenő okostelefonokra nem lehet majd csak úgy feltenni a HMS-t, amit a kínai gyártó a Google Szolgáltatások pótlására fejlesztett.

A Honor már lassan 18 hónapja nem dobott piacra olyan készüléket, amin megtalálhatók a keresőóriás szoftverei, ez pedig nem tett jót az eladásoknak olyan piacokon, mint Európa vagy Oroszország. Utóbbi régióban a Honor amúgy a második legnagyobb telefonmárka volt 2020-ban közvetlenül a Samsung után – derítette ki a Kommersant.

A Honor következő nagy dobása a V40 széria lesz, de mivel az ebbe tartozó mobilokat még a Huawei égisze alatt fejlesztették, Magic UI interfésszel és GMS nélkül fognak debütálni. Az eladás okozta változások elsőként a Honor X11 és Honor 40 mobilokkal léphetnek érvénybe, már ha ténylegesen megvalósulnak ezek a készülékek. A most függetlenedett brand ha szeretne egy új kezdetet reprezentálni a vásárlóközönség részére, nagy valószínűséggel felhagy a korábbi szériák folytatásával – állítják a bennfentesek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid