Az Oppo és a OnePlus mobilok megkapják a Google mesterséges intelligenciájának legmagasabb szintjét

0

A Google által fejlesztett Gemini nagy nyelvi modell Ultra 1.0 kiadása még az idén megjelenik a OnePlus és az Oppo okostelefonjain. Mindezt a Google Cloud Next 2024 konferenciáján jelentették be.

A Gemininek különböző szintjei vannak, ezek közül a legkisebb a Nano, amely képes közvetlenül a készüléken futni, és ami hamarosan részét képezi a Pixel 8 eszköztárának is. Az Ultra változat a legjobban felszerelt mind közül, ám ez felhő alapon működik. A modell működteti egyébként a Gemini Advanced chatbotot is, nyilván ha élni szeretnénk a képességeivel, akkor internet hozzáférésre lesz szükségünk. Még így is megérheti a dolog, mert az Ultra képes rendkívül összetett feladatokat és kontextusokat értelmezni, így valóban hasznos válaszokkal láthat el bennünket.

A Gemini Ultra változatán kívül a OnePlus és az Oppo mobilok különböző Google Cloud AI funkciókat is megkapnak, bár az egyelőre nem tiszta, hogy ezek melyek lesznek. Azt sem tudni, hogy az a Gemini Ultra, amely hamarosan elérhető válik a OnePlus és Oppo mobilokon, miben fog különbözni a böngészőn keresztül simán hozzáférhető Gemini Advanced chatbottól. Valószínűleg további részleteket is felfednek majd a következő hetekben, netán hónapokban.

Egyébként a OnePlus nemrég bejelentette a saját Varázsradír változatát, amelyet bizonyos készülékein elérhetővé fog tenni a nem túl távoli jövőben. Ez a mostani bejelentés megerősíti, hogy az Oppo és a OnePlus gőzerővel igyekszik belevetni magát a mesterséges intelligencia világába, persze ez érthető, hiszen jelenleg az MI a kulcsszava a technológiai világ minden fontosabb fejlesztésének.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid