Itt az új Leica telefon, 1 colos szenzorral érkezett a Leitz Phone 3

0

A Leica nem csak fényképezőgépekkel, hanem többek között mechanikus órákkal és okostelefonokkal is foglalkozik. Így van, nem csupán kollaborációkban vesz részt más gyártókkal, önállóan is jelen van a mobilos piacon. A legújabb készülékük a Leitz Phone 3 névre hallgat, és 1 hüvelykes hátlapi szenzorral szerelt kamerával, 240 Hz-es kijelzővel, valamint Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel érkezett. 

A hármas számból kitalálhattad, hogy nem ez a széria első tagja, azt még 2021-ben mutatták be, majd 2022-ben követte a második generáció. Valószínűleg azért nem találkozhattál a nevükkel, mert ezek a készülékek csupán a japán piacon voltak kaphatóak, és mindjárt azt is megmagyarázzuk, hogy miért. Mi egyébként mindkét készülék érkezéséről beszámoltunk annak idején. A termékvonal neve a Leicát alapító Ernst Leitz előtt tiszteleg, de amúgy a Leica is az ő nevéből ered, a “Lei” utal a rangos úriemberre, a “ca” pedig arra, hogy “Camera”.

Egyébként a Leitz Phone 3, amely most lett hivatalos, szintén csak a japán vásárlók számára lesz elérhető, de mint egy érdekességgel talán érdemes nekünk is megismerkedni. Mivel is kezdhetnénk az okostelefon ismertetését, ha nem a kamerákkal. A mobil hátoldalán 47,2 megapixeles, 1 hüvelykes típusú szenzorral szerelt képrögzítő egység foglal helyett f/1,9 rekeszértékű lencsék mögött. Az előlapi kamera 12,6 megapixeles, f/2,3 az apertúrája, a látószöge pedig 78 fokos.

Az okostelefon belsejében Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet teljesít szolgálatot 12 GB RAM-mal és 512 GB bővíthető háttértárral kiegészítve. A hardver egy 6,6 colos, 240 Hz-es IGZO OLED panel takarásában zakatol, a kijelző 2730 x 1260 pixeles felbontással és 2000 nit maximális fényerővel bír.

Az alkalmazott kijelzőből már kitalálhatjátok, hogy az okostelefon gyártásáért igazából a Sharp felel, ezért van az, hogy csak Japánban kapható. A mobil külső borítása IP65 és IP68 minősítéseknek egyaránt megfelel, vagyis ellenáll a porral és a vízzel szemben, akárcsak az elődök.

A készülék energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, a szoftveres frontot pedig Android 14 tartja. A Leica Leitz Phone 3 április 19-től lesz kapható Japánban, ahol egy passzoló tokot és egy lencsevédőt is adnak majd a készülék mellé.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid