Bajban a Metaverzum, költségcsökkentést jelentettek be a Meta RealityLabs részlegénél

0

A Facebook anyavállalata, a Meta költségcsökkentést jelentett be a RealityLabs részlegénél, ez a divízió fejleszti a cég számára a hardvereket, főszerepben a virtuális és kiterjesztett valóság eszközökkel. A részleg kulcsfontosságú szerepet játszik Mark Zuckerberg metaverzumos álmainak megvalósításában, viszont így a vártnál is tovább halasztódhat a cégvezető által elképzelt virtuális világ létrejötte. 

A Meta szóvivője nyilatkozott a Reutersnek, és megerősítette, hogy bizonyos a RealityLabs részleghez köthető projekteket elhalasztanak, másokat pedig teljesen törölni fognak. Azt egyelőre nem fedték fel, hogy egészen pontosan mely koncepciók kerülnek kasza alá. Mindez egyébként nem olyan nagy meglepetés, ugyanis már május elején bejelentették, hogy csökkenteni fogják az új alkalmazottak számát, viszont egyelőre kizárták az elbocsátásokat.

A közelmúltban publikált jelentések szerint a Meta pénzügyi növekedése jelenleg stagnál, és épp a RealityLabs divízió az, ami a legtöbb veszteséget termeli. Elkerülhetetlen volt, hogy emiatt bizonyos lépéseket tegyenek a vállalat döntéshozói. Az egészben az az érdekes, hogy egyértelmű okokból kifolyólag senki nem számított, számíthatott arra, hogy a Meta virtuális valóság részlege nyereséges lesz a közeljövőben. Sőt, maga Mark Zuckerberg is azt nyilatkozta nemrégiben, hogy legalább 10 év kell ahhoz, hogy a RealityLabs érdemi hasznot termeljen számukra.

Az ötlet az lett volna, hogy a közösségi média platformokból származó bevételek finanszírozták volna a Meta virtuális és kiterjesztett valósággal kapcsolatos, minden szempontból ambiciózus, hosszútávú terveit. A napi Facebook-felhasználók számának ingadozása azonban arra kényszeríthette a Meta koponyáit, hogy újragondolják ennek az üzleti politikának a hosszútávú életképességét.

Pedig eddig másról sem lehetet hallani a Meta részéről, különösen annak vezetőjétől, hogy mennyire jó lesz nekünk a Metaverzum megvalósulása. A technológiai alapokat szolgáltató divízió leépítése viszont akár arra is utalhat, hogy a Metának talán mégsincs egyértelműen kijelölt iránya a jövőre nézve, ami nem valami jó hír. Nagyon úgy tűnt, hogy mindent a Metaverzum koncepcióra tettek fel a cégnél, most viszont mintha meggondolták volna magukat az egésszel kapcsolatban, vagy legalábbis sokkal óvatosabban haladnak tovább.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid