Bajban a Netflix, rengeteg előfizető tervezi még az idén lemondani a szolgáltatást

0

Nemrég készített egy felmérést a Reviews.org nevű weboldal, amely alapján meglepően sokan tervezik lemondani a Netflix-előfizetésüket. Az is kiderült, hogy mi állhat ennek a hátterében.

A kutatás során 1000 amerikai felhasználót kérdeztek meg, és a 25 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy még idén le szeretnék mondani a Netflix-előfizetésüket. Az egyik fő ok az áremelés, a válaszadók kétharmada erre panaszkodott leginkább (az USA-ban a Standard és a Premium csomag 20 és 25 százalékkal lett drágább, de a Basic csomag ára is emelkedett 11%-kal).

További érdekesség, hogy az Egyesült Államokban 5-ből 4 ember néz Netflixet, és az előfizetők 30%-a vallotta azt, hogy megosztja a jelszavát a háztartásán kívül élőkkel is. Ez ugyebár ellenkezik a platform szabályzatával, és fel is fognak lépni a jelszómegosztás ellen, ami szintén sokakat arra késztethet, hogy lemondják a csomagjukat.

Az is kiderült, hogy az amerikaiak átlagosan 4-féle streaming szolgáltatást használnak, és még mindig a Netflix a legnépszerűbb a 78%-os eredményével. A második a Disney+, ezt 46%-uk nézi, az HBO Maxot pedig 42%. Ezek után a Peacock, a Hulu és az Apple TV+ következik a sorban.

Ha valóban ilyen sokan tervezik lemondani a Netflixet az elkövetkezendő időszakban, akkor nagy bajban lesz a vállalat. Az új, reklámokkal támogatott olcsóbb csomag novemberben debütálhat, ez valószínűleg bevonz majd új előfizetőket, de nem biztos, hogy sikerül majd kompenzálni az elvesztett felhasználókat.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid