Leleplezték a ZTE Axon 30S-t: kameralyuk nélküli telefon kedvező áron

0

Frissített változatot kapott a tavaly megjelent ZTE Axon 30, amely az Axon 30S nevet kapta. Az okostelefon dizájnja és alapvető jellemzői nem változtak, igazából csak a készülék által futtatott szoftver újult meg, amely jelen esetben Android 12, mégpedig a gyártó saját fejlesztésű MyOS 12 felületével kiegészítve. 

Az árazás is megváltozott, de a mostanában általános gyakorlattal ellentétben inkább előnyére. A készülék 8/128 GB-os változata helyi pénzből átszámítva 238 dolláros (~101 ezer Ft) áron kerül forgalomba Kínában, míg a 12/256 GB-os konfiguráció cirka 308 dollárt (~131 ezer Ft) kóstál. Utóbbi összegért tavaly mindössze egy 8/128 GB-os Axon 30 járt, vagyis ilyen szempontból mindenképpen előrelépés a ZTE Axon 30S.

A mobil fekete vagy kék színben választható, a kínai forgalmazás már megkezdődött, nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó, de egyáltalán nem bánnánk, ha az okostelefon hozzánk is eljutna. 

Többek között azért, mert a ZTE Axon 30S 6,92 hüvelykes OLED képernyővel rendelkezik, amelyen Full HD+ felbontásban és 10 bites színmélység mellett jelennek meg a tartalmak, miközben a képfrissítési ráta 120 Hz. Az okostelefon továbbra is kijelző alá szerelt, szinte teljesen láthatatlan szelfikamerával büszkélkedhet, a 16 megapixeles modul mellett még egy ujjlenyomat-olvasót is sikerült integrálni a panelbe.

Az okostelefon meghajtásáért Snapdragon 870 lapkakészlet felel, az energiaellátás feladatát pedig egy 4200 mAh kapacitású akkumulátorra bízta a gyártó. A dobozban ott lesz egy 55 wattos gyorstöltő is, amellyel szélsebesen táplálható a készülék belsejében lévő telep.

A ZTE Axon 30S hátoldalán 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egység található, amelyet egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 5 megapixeles makró modul egészít ki. Ilyen jellemzők és árazás mellett tényleg csak reménykedhetünk, hogy a ZTE mobilja nemzetközileg is megjelenik, még ha egy globális variáns esetében számítani is lehet némi drágulásra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid