Beépített 5G modemmel debütált a középkategóriás Exynos 880 lapkakészlet

0

Miközben az olyan gyártók, mint a Qualcomm vagy a MediaTek egyre csak adják ki a középkategóriás 5G lapkákat, a Samsungnak is muszáj résen lennie, mert aki lemarad, az kimarad. Márpedig a telekommunikációs piac következő ízletes tortája a megfizethető 5G telefonok lesznek, és ebből mindenki szeretne egy szeletet. Éppen ezért rukkolt elő a Samsung is a saját ilyen jellegű chipsetével, ami az Exynos 880 nevet viseli.

Nem jelent nagy újdonságot a lapkakészlet érkezése, mivel az már szolgálatot teljesít egy bemutatott okostelefonban, mégpedig a Vivo által nemrég bejelentett Y70s-ben, mindenesetre azért jó egy kicsit közelebbről is megismerkedni az újdonsággal. A Samsung jelenlegi legmegfizethetőbb 5G lapkakészlete 8 nanométeres FinFET gyártási eljárással készül, a belsejében pedig egy nyolcmagos CPU zakatol két nagy erejű Cortex-A77, valamint összesen hat Cortex-A55 maggal, előbbiek 2,0 GHz-es, utóbbiak 1,8 GHz-es órajelen pörögnek. A grafikus gyorsítás feladatát pedig egy Mali-G76 MP5 modulra bízta a dél-koreai vállalat.

Az Exynos 880 képfeldolgozó chipje támogatja a 64 megapixeles felbontást, amennyiben csak egyetlen képrögzítő dolgozik egyszerre, míg duál kamerás módban két 20 megapixeles egységgel boldogul. A legnagyobb elérhető felbontás videózás közben a 2520 x 1080, a felvételek maximum 30 képkockával készülhetnek másodpercenként. Az Exynos 880 támogatja az LPDRR4X memóriamodulokat, az akár UFS 2.1 háttértárakat, de nem jön zavarba akkor sem, ha egy eMMC 5.1 tárolóval kell kooperálnia

A chipset beépített modeme támogatja a 6 GHz alatti frekvenciával operáló 5G hálózatokat, az elméleti letöltési sebessége 2,55 Gbps, míg feltölteni 1,28 Gbps-os sávszéllel tud. Az mmWave sajnos ezúttal nem támogatott. A lapkakészlet már nyilvánvalóan a gyártási fázisban van, hiszen a június elsején forgalomba kerülő Vivo Y70s lelke ez a konstrukció lesz. Ami nekünk fontos ebből az egészből az, hogy a Samsung is készít megfizethető 5G telefonokba szánt hardvert, ami nem meglepő, hiszen a vállalat sikere többek között annak köszönhető, hogy az összes árkategóriában jelen vannak, és mindenkinek próbálnak valamilyen alternatívát kínálni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid