Beépített lázmérőt kaphat a Google Pixel 8 Pro

0

Vannak egy páran, akik az igazán rendkívüli, formabontó érdekességeket hiányolják az okostelefonok világából, nos, nekik van egy jó hírünk! A legfrissebb értesüléseink szerint a Google Pixel 8 Pro infravörös lázmérőt kaphat, amelyet az okostelefon hátoldalára szerelnek majd fel.

Ha minden igaz, a spéci szenzor a kör alakú LED-villanó alá kerül, és a kameraszigeten foglal majd helyet. Ez nem hőkamera lesz, hanem kifejezetten a testhőmérsékletet fogja mérni, hasonlóan a most is piacon lévő érintésmentes hőmérőkhöz.

A kérdéses értékelő

A Google Pixel 8 Pro érzékelőjének használatához a készüléket a lehető legközelebb kell vinni az alany homlokához, ám anélkül, hogy a bőréhez érne. A mérés elindítását követően az okostelefont el kell mozdítani a halánték felé. Amikor a lázmérés befejeződött, a készülék rezegni kezd.

A folyamatról készült egy YouTube-videó is, amelyet sajnálatos módon azóta már eltávolítottak. Egy megjelenésére váró Google okostelefon lehetséges funkcióit talán nem volt olyan túl jó ötlet éppen azon a platformon demózni, amelyet történetesen az adott gyártó birtokol. Egyébként a lázmérő funkciót állítólag csak a Pro modell fogja megkapni.

Korábbi, előzetes render az okostelefonról

A Google Pixel 8 mobilok októberben debütálnak, belsejükben a keresőóriás saját fejlesztésű Tensor G3 lapkakészletével. A Google Pixel 8 Pro a jelenlegi Pro modellhez képest valamivel kisebb megjelenítőt kaphat a szóbeszédek szerint, a gyártó egy 6,52 colos kijelzőre válthat a drágább zászlóshajó esetében. Ezenkívül még annyit tudni róla, hogy a hátoldalára Samsung ISOCELL GN2 érzékelővel szerelt, 1/1,12 hüvelykes, 50 megapixeles elsődleges képrögzítő kerülhet.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid