Jönnek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok YouTube-ra

0

A YouTube úgy látszik komolyan akcióba lendült, egyfelől egy kísérletben hadat üzentek a reklámblokkolóknak, most pedig mint kiderült, újabb és idegesítőbb módon szeretnék az embereket a fizetős YouTube Premium szolgáltatás felé terelni. Készüljetek, mert érkeznek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok a videómegosztó oldalra!

Nemrég tartották a Brandcast 2023 elnevezésű rendezvényt, amelyen a YouTube elárulta a potenciális hirdetőknek, hogy csak az Egyesült Államokban 150 millió embert érnek el az okos TV-ken keresztül. A megnőtt felhasználói bázis még több potenciális reklámfogyasztót jelent, illetve több lehetőséget a hirdetések elhelyezésére. Épp ezért a szolgáltató bejelentette, hogy az eddigi két 15 másodperces, amúgy megszakítható reklámot egyetlen, 30 másodperces, nem eltekerhető hirdetésre cserélik a televíziós felületeken.

A Google videós platformja az egyik legnépszerűbb szórakoztató alkalmazás, és a vállalat nem kertelt, ezentúl több hirdetései időt ígér a partnereknek, amelyet az otthoni nagy képernyőkön tudnak majd kihasználni. A hosszabb reklámok alkalmasak lehetnek arra, hogy jobban felkeltsék a nézők figyelmét, vagy még inkább kiakasszák őket, minden nézőpont kérdése. A YouTube szerint ez nem változtat alapvetően a platform működésén, habár szinte biztosra vehető, hogy meglátták az üzleti előnyt a hosszabb reklámokban, miután tavaly szeptemberben már próbára tették a felhasználók idegeit a nem átugorható hirdetésekkel.

Nyilván jó lenne, ha a reklámok után megszakítás nélküli tartalmak jönnének, de sajnos ha teljesen meg akarunk tőlük szabadulni és becsületesen játszunk, akkor opció gyanánt csak a YouTube Premium jöhet szóba. Habár ezek a változtatások egyelőre csak a televíziós YouTube-ra érvényesek, nincs semmi akadálya, hogy a jövőben  okostelefonokon is megjelenjenek az eltekerhetetlen, 30 másodperces hirdetések, a videók elején vagy közben. Valószínűleg nem kell nekik ötletet adni, nagyon is az asztalon van ennek a bevezetése, de azért reméljük, hogy erre a lehető legkésőbb kerül majd sor.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid