Ezek voltak a leggyorsabb androidos okostelefonok az AnTuTu szerint áprilisban

0

Az AnTuTu benchmark teszt fejlesztői minden hónapban rangsorolják a leggyorsabb Android operációs rendszert futtató okostelefonokat, külön jegyezve a zászlóshajó és a középkategóriás készülékeket. Most itt vannak az áprilisi eredmények, lássuk, hogy a szintetikus mérések alapján melyek voltak az előző hónap legígéretesebb mobiljai.

A prémium modellek között a legnagyobb változást márciushoz képest a MediaTek Dimensity 9000 lapkakészlet felbukkanása hozta, ami megtörte némileg a Snapdragon 8 Gen 1 által hajtott készülékek hegemóniáját. Bár a Qualcomm csúcskategóriás processzorja továbbra is dominálja az élmezőnyt, a negyedik helyen a Vivo X80 már a tajvaniak lapkájának dicsőségét zengi.

Csúcsmodellek rangsora

Az élen egy Snapdragon 8 Gen 1 chipsettel szerelt modell, mi több, egy gamer készülék foglal helyet, a (Xiaomi) Black Shark 5 Pro. A második helyezett szintén erre a processzoros platformra épül, és ugyanúgy a játékosok számára készült, az ezüstérem tehát a Nubia Red Magic 7 Pro képzeletbeli nyakába került. A harmadik versenyző szintén gamer mobil, a Lenovo Y90, amelynek belsejében újfent a Snapdragon 8 Gen 1 zakatol. A prémium lista folytatása a negyedik helytől kezdve nem igazán mondható izgalmasnak, minden helyezett belsejében Qualcomm lapkája dolgozik. Az iQOO 9, az iQOO 9 Pro, a Vivo X Note, az iQOO Neo 6, a Xiaomi 12 Pro és a Realme GT 2 Pro modellek zárják a listát az ötödiktől egészen a tizedik helyig.

Felsőkategóriás telefonok rangsora

Az AnTuTu egy ideje külön figyelmet szentel a megfizethetőbb felsőkategóriás készülékeknek, amelyek szegmensében a MediaTek Dimensity 8100 lapkakészlet, vagyis jobban mondva az azzal szerelt mobilok vették át a vezetést. Az élen a Redmi K50 van, amelyet a Realme GT Neo követ, mindkettőt a tajvani gyártó chipje hajtja. A Snapdragon 870 továbbra is megkerülhetetlen az olcsóbb zászlóshajók világában, több modellt is ez a konstrukció hajt, például a harmadik helyen lévő iQOO Neo 5-öt. Egy másik MediaTek chippel is találkozni ezen a listán, ez pedig a Dimensity 1200-AI, amely a Realme GT Neo 2T borítása alatt rejtőzik.

Középkategóriás mobilok rangsora

A középkategóriás okostelefonok között egyértelműen a Snapdragon 778G és 778G+ lapkával szerelt modellek viszik a prímet. Tíz helyezett közül nyolc burkolata alatt ezek a lapkák duruzsolnak, a negyedik helyen mondjuk egy MediaTek Dimensity 900 chippel felvértezett mobil, az Oppo Reno 7 5G feszít. A hatodik helyen a Xiaomi Mi 11 Lite található, ebben is egy Qualcomm lapka végzi a számításokat, ám a változatosság kedvéért egy 780G modell.

Használjátok valamelyiket ezek közül a készülékek közül?

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid