Frissült a leggyorsabb okostelefonok toplistája, itt az új sorrend

0

A szintetikus tesztek továbbra sem feltétlenül tükrözik egy adott okostelefon sebességét a mindennapok során, de azért a benchmark toplisták élén a legtöbbször tényleg azok a készülékek állnak, amelyek a leggyorsabb működést képesek produkálni. Az AnTuTu bejelentkezett az elmúlt hónapra vonatkozó összesítőjével, amelyben helyet kapott a 10 leggyorsabb zászlóshajó, illetve kaptak egy külön toplistát a felső-, illetve a középkategóriás modellek is.

A legerősebb csúcsmodellek

A korábbi erőviszonyokat némileg megváltoztatta a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet érkezése, amely egy javított verziója a korábbi Snapdragon 8 Gen 1 chipsetnek. A frissítés szükséges volt, mert az utóbbi konstrukcióval kapcsolatban sokan panaszkodtak melegedéssel és teljesítménnyel kapcsolatos problémákra. Az első készülékek az új processzorral júliusban debütáltak, és azonnal meghódították az AnTuTu csúcskategóriás okostelefonokat rangsoroló listáját. Az első helyezett a 18 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral szerelt Asus ROG Phone 6 Pro lett, amely 1,1 millió fölötti pontot gurított.

A játékosoknak szánt készüléket egy hagyományosabb kialakítású, ám szintén Asus márkájú telefon követi, a Zenfone 9, ami a kompaktabb csúcsmobilok szerelmesei számára kínál méltó alternatívát. A bronzérem egy másik gamer okostelefoné, a Red Magic 7 burkolata alatt viszont még az eredeti Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A Nubia készülék esetében nem okozhat gondot a melegedés, hiszen aktív hűtéssel is fel van szerelve.

A lista további részében több Xiaomi telefon is felbukkan, mint a korábbi bajnok, a Black Shark 5 Pro, valamint a 12 Pro, a POCO F4 GT, valamint a Redmi K50 Gaming. Rajtuk kívül még két Vivo és egy Motorola készülék került be a TOP 10-be.

Felsőkategóriás toplista

A második listán azok a telefonok szerepelnek, amelyek nem teljesen zászlóshajók, de nem sokkal maradnak el mögöttük, hiszen izmos felsőkategóriás hardver hajtja őket. Ezt két Dimensity 8100 lapkakészlettel szerelt okostelefon vezeti, az egyik a OnePlus 10R, a másik pedig az Oppo Reno 8 Pro 5G, utánuk főleg Snapdragon 870 chippel felvértezett készülékek jönnek. Mint látható, a Dimensity 8100 lapkák esetében némi előnnyel rendelkezik a Max variáns.

Középkategóriás toplista

A középkategóriás mezőny sem igazán nevezhető változatosnak, leginkább Snapdragon 778G és 780G lapkakészlettel szerelt okostelefonok kerültek az első 10 helyezett közé, egyedül a Dimensity 920 chippel szerelt modellek hoznak némi szint az itt látható egyhangúságba. Az eredmények egyértelműen azt jegyzik, hogy ez a három chip kínálja most a legtöbbet a megfizethető szegmensen belül.

Az AnTuTu összesítések sosem egyénileg miért pontszámok alapján készülnek, hanem olyan mobilok eredményei alapján, amelyeken legalább ezer alkalommal lefutott a benchmark alkalmazás. A rangsorban szereplő okostelefon neve mellé írt memória és tárhely kombináció a piacon elérhető legerősebb összeállítást reprezentálja, de ez nem azt jelenti, hogy az összes mérési eredmény egy ilyen kiszerelésen született. Az augusztusi élmezőny valószínűleg el fog térni az itt láthatótól, hiszen egyre több lesz a Snapdragon 8+ Gen 1 chipsettel szerelt telefon, ám azt is izgalmasan várjuk, hogy az alacsonyabb árkategóriákban mely modellek lesznek az esetleges új győztesek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid