Szakíthat az LCD kijelzőkkel a Xiaomi

0

A Xiaomi szinte már követhetetlen számú okostelefont ad ki, és a rengeteg különböző készülék az adott kategóriától függően rendelkezhet OLED vagy LCD megjelenítővel. Az organikus kijelzők népszerűsége azonban egyre csak nő, a középkategóriás modelleken is egyre többször találni valamilyen OLED technológiára épülő megoldást, az LCD pedig szépen lassan kezd kiszorulni. A legfrissebb jelentések szerint a kínai gyártó azt tervezi, hogy végleg búcsút int a folyadékkristályos paneleknek.

A Xiaomi munkatársa, Zhang Yu megerősítette ezeket az értesüléseket azzal, hogy egy közösségi médiára publikált posztban kijelentette: a Redmi Note 11T Pro lehet az utolsó LCD kijelzős mobil a Note szérián belül. Azért a közzétett poszt alatt nem minden Xiaomi rajongó volt elájulva attól, hogy a jövőben mellőzni fogják az LCD kijelzőket. Szerintük a Redmi márkának ugyanazon az ösvényen kell haladnia, amin eddig. Az OLED kijelzők kizárólagossá tétele pedig mindenképp drágítani fog az okostelefonokon, ez szinte elkerülhetetlen.

Ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy az organikus megjelenítők egyre népszerűbbek, nem csupán a felső-, hanem a középkategóriás készülékek esetében is. Előszeretettel alkalmazza ezeket a gyártó, és a vásárlók is örömmel fogadják az ilyen kijelzőket. Így aztán nem csoda, hogy például a Redmi Note széria is elkezdett fokozatosan átállni az OLED panelekre, persze a 11T Pro még mindig ragaszkodik az LCD-hez.

Lu Weibing, a Redmi vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy az LCD és az OLED panelek alapjaikban különböznek, és rengeteg olyan technológiai jellemzője van az OLED megoldásoknak, amelyeket nem lehet átültetni a hagyományos LCD kijelzőkre. Az iparági erőforrások tehát egyre határozottabban csoportosulnak át az OLED felé. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az LCD megjelenítők sokkal rosszabbak lennének, mint egy OLED panel.

Ott van kapásból a Redmi Note 11T Pro kijelzője, ami rendkívül igényesre sikeredett. Az LCD panel DisplayMate A+ besorolást kapott, így ez a megjelenítő lehetett az első a kategóriában, amely nagy képfrissítási rátával és ezzel a rangos tanúsítvánnyal egyaránt rendelkezik. Azt is mondhatnánk, hogy ez az egyik legjobb okostelefonos LCD panel, ami valaha legördült a gyártósorokról.

Amennyiben a Xiaomi munkatársa nem túlzott, könnyen lehet, hogy a Redmi Note sorozat következő generációja már valóban kizárólag OLED panelekkel fog debütálni, és a Xiaomi tényleg el fogja engedni az LCD kijelzőket. Az olyan nagy gyártók is, mint a Samsung, igyekeznek fokozatosan hátat fordítani a technológiának, így aztán a Xiaomi esetében sem volna meglepő egy ilyen irány.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid