Bejelentették az Oppo K10 5G és K10 Pro készülékeket

0

Az előző hónapban debütált az Oppo K10, most pedig megérkezett a sokkal menőbb 5G variáns is, de nem egyedül, hanem a K10 Pro társaságában. Az újdonságokat a kínai piacra jelentették be, nemzetközi forgalmazásuk jelen pillanatban bizonytalan, de nem lennénk meglepődve, ha idővel a globális piacon is megjelennének.

Oppo K10 Pro

Az Oppo K10 Pro szimpatikus hardveres összeállítást kapott, papíron legalábbis mindenképpen. Az okostelefon képernyője 6,62 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a felbontása Full HD+, a képfrissítési rátája pedig 120 Hz. A felhasznált AMOLED panel a promóciós anyagok szerint képes elérni az akár 1300 nites maximális fényerőt is, de alapesetben is megvan a 800 nit. A képernyő fizikai behatások elleni védelmét Gorilla Glass 5-re bízta a kínai gyártó. Az okostelefon állítólag olyan rezgőmotort kapott, amely gépelés közben képes azt az érzést kelteni, mintha mechanikus billentyűzeten írnánk. Ez talán nem teljesen mesebeszéd, mert a fejlesztésben részt vettek a Razer munkatársai is.

A megjelenítő takarásában a korábbi csúcslapka, a Snapdragon 888 teljesít szolgálatot, amely mellé a választott kiszerelés függvényében kerülhet 8, vagy akár 12 GB operatív memória. Az előbbi verzióhoz kérhető 128 vagy 256 GB háttértár, míg az utóbbi kizárólag 256 GB-os belső tárhellyel lesz elérhető.

Habár az okostelefon belsejében zászlóshajó-színvonalú hardver teljesít szolgálatot, a kamerák már kevésbé lenyűgözőek. Persze azért rossznak távolról sem tudnánk nevezni az 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egységet, amely mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul társul be, főleg, hogy a fő szenzor optikai képstabilizátorral is fel lehet vértezve. A hátoldalon található még egy 2 megapixeles makró egység is, az előlapra pedig egy f/2,4 apertúrájú 16 megapixeles érzékelőt szereltek.

Az Oppo K10 Pro energiaellátását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 80 wattos SuperVOOC gyors töltést, ennek segítségével a teljesen lemerült készülék mindössze 31 perc leforgása alatt ismét tele lehet. A készülék gyárilag Android 12 operációs rendszert futtat, ColorOS 12 felhasználói felülettel kiegészítve. A K10 Pro fekete és kék árnyalatokban kerül forgalomba, helyi pénzből átszámítva nagyjából 385 dolláros indulóáron.

Oppo K10 5G

Ez a modell is inkább a megfizethető kategóriát erősíti, ugyanakkor lazán lenyomja a múlt hónapban bemutatott K10 alapmodellt. Habár a mobil belsejében Snapdragon 888 helyett MediaTek Dimensity 8000 Max lapkakészlet végzi a számításokat, nyers erőben itt sem lesz hiány. Ami pedig az operatív memória és belső tárhely konfigurációkat illeti, a választék megegyezik a K10 Pro esetében megismertekkel.

A megjelenítő valamivel kisebb, persze nem sokkal, mivel 6,59 colos a képátlója, ez viszont nem organikus panel, hanem egy LCD megoldás. A Full HD+ felbontás továbbra is adott, akárcsak a 120 Hz-es képfrissítés, a maximális fényerő viszont csak 600 nit. A kijelző karcok elleni védelmét Gorilla Glass helyett most Panda Glass igyekszik biztosítani.

Az Oppo K10 5G hátoldalán 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglal helyet, f/1,8 rekeszértékű lencsék mögött, társasága pedig ugyanaz a 8 megapixeles ultraszéles látószögű, illetve 2 megapixeles makró kamera. Az előlapi szenzor felbontása újfent 16 megapixel, viszont ez a modul némileg több fényt enged be köszönhetően az f/2,1 apertúrának.

Az okostelefon akkumulátorának kapacitása ugyanúgy 5000 mAh, a telep kompatibilis a 67 wattos SuperVOOC gyorstöltéssel. Ez a készülék is fekete, valamint kék árnyalatban lesz kapható, de egyébként a két modell festése némileg eltér. Az Oppo K10 5G-t nagyjából 310 dollárnak megfelelő jüanért lehet majd birtokba venni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid