Bejelentették a MediaTek Dimensity 8250-et, ami egy 2022-es chipset frissített változata

0

A 2022 végén debütált MediaTek Dimensity 8200 most egy új, ráncfelvarrt változatot kapott a Dimensity 8250 képében. Az eredeti lapka azért volt érdekes, mert ez volt a MediaTek első olyan 4 nanométeres lapkakészlete, amely nem a csúcskategóriás 9000-es szériához tartozott.

Akárcsak az eredeti változatot, az újat is a TSMC 4 nm-es N4 gyártási eljárásával készítik, ami pedig a fejlesztéseket illeti, miután összehasonlítjuk a 8200 és a 8250 specifikációit, olyan túl sokat igazából nem látni. Ugyanakkor a lapkakészlet továbbra is egy kiváló középkategóriás konstrukciónak számít, amelynek CPU kiépítésében négy Cortex-A78 mag teljesít szolgálatot, ezek közül egy 3,1 GHz-en, a többi három pedig 3,0 GHz-en duruzsol.

Kapunk melléjük még négy Cortex-A55 magot is, amelyek 2,0 GHz-en pörögnek. A grafikus gyorsítást a Mali-G610 MC6 vezérlő végzi, a kijelzővezérlő pedig akár 180 Hz-es Full HD+ vagy 120 Hz-es QHD+ képernyőket is kezel.

Azokba a telefonokba, amelyekbe a MediaTek Dimensity 8250 kerül, a gyártók bátran szerelhetnek 4 csatornás LPDDR5 RAM-okat akár 6400 Mbps sávszéllel, illetve UFS 3.1 háttértár modulokat is. A lapkakészlet ISP modulja 14 bites HDR feldolgozásra képes, és kezelhet akár 320 megapixeles szenzorokat önmagukban, vagy egyszerre hármat 32 megapixeles felbontással. Nagy felbontású elsődleges kamerákkal párosítva a chipset 2x veszteségmentes zoomot tesz lehetővé.

A chipset biztosítja a 4K felbontású videók rögzítését akár 60 fps képkockasebességgel, illetve támogatott az AV1 dekódolás akár 4K felbontásban is. A kijelző adapter számára nem idegen a HDR10+ Adaptive, és van beépített SDR-HDR konvertálás is, amelyet mesterséges intelligencia végez, és ami a felvételek zaját is csökkentheti.

Természetesen akárcsak a többi Dimensity lapkakészlet, ez is fel lett szerelve 5G modemmel, amely 4,7 Gbps elméleti letöltési sebességet biztosít. Támogatott még a Wi-Fi 6E, valamint a Bluetooth 5.3 is. A mesterséges intelligencia számításokat egy MediaTek APU 580 végzi.

A lapkakészletet úgy optimalizálták, hogy rövid szakaszokban dolgozzon, így tartva kordában a hőtermelődést és az energiafogyasztást. Az első okostelefon, amelynek belsejében MediaTek Dimensity 8250 teljesít szolgálatot, az Oppo Reno 12 széria alapmodellje lesz. A mobil május 23-án debütál, vélhetően további modellek társaságában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid