Bejelentették a Nokia 8.1-et, ami nálunk is kapható lesz

0

A HMD hivatalosan is bejelentette a Nokia 8.1 készüléket, ami a névválasztás alapján a Nokia 7.1 Plus utódja, viszont nem egy teljesen új készülék. A frissen leleplezett telefon a Kínában kapható Nokia X7 nemzetközi piacra szánt variánsát takarja, ami januártól hazánkban is megvásárolható lesz.

A Nokia 8.1 Európában 400 eurós áron jelenik meg (hazánkban ez 149.990 Ft-ra módosul), amiért cserébe egy jól felszerelt okostelefon kerül a birtokunkba. Bár nem egy vadonatúj mobilról van szó, azért talán nem lesz hátrány, ha gyorsan végigfutunk a főbb jellemzőin.

A telefon kijelzője egy 6.18 colos PureDisplay IPS megjelenítő, amelyen Full HD felbontásban sorakoznak a képpontok, és támogatja a HDR tartalmakat is. A felső részén látható szenzorsziget egy 20 megapixeles előlapi kamerát foglal magában. A hátoldalon duál kamerakészlet található, az elsődleges szenzor a Zeiss munkája, 12 megapixeles, és rendelkezik optikai képstabilizátorral, míg a 13 megapixeles másodlagos egység a mélységet érzékeli.

A Nokia 8.1 lelke egy Qualcomm gyártmányú processzor, a Snapdragon 710, ami eddigi pályafutása során a felső-középkategória kipróbált bajnokává vált. A lapkát 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely egészíti ki, de a háttértár bővíthető Micro SD kártyával. A mobil része az Android One programnak, jelenleg Pie operációs rendszert futtat, és az elkövetkezendő két év során megkapja az újabb disztribúciókat, valamint három esztendőn keresztül a biztonsági frissítéseket.

A mobil kapható lesz kéttónusú burkolattal, kék/ezüst, acél/réz, valamint vas/acél változatokban. A készülék mobilitását 3500 mAh kapacitású akkumulátorra bízta a gyártó, a telep 18W gyorstöltés révén is táplálható.

A Nokia 8.1 várhatóan január közepétől lesz elérhető Magyarországon, 149.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid