48 megapixeles kamerát kap a Xiaomi új mobilja

0

Idén a Xiaomi létrehozott egy saját kamerákkal foglalkozó részleget, elkötelezvén magát a minőségi képalkotás és a prémium vizuális színvonal mellett. Lin Bin, a vállalat társalapítója most közzétett egy friss infót, mely szerint a következő évet egy olyan okostelefonnal indítja a Xiaomi, amelynek 48 megapixeles kamerája lesz.

A telefont januárban fogják bemutatni, és az egyik érdekessége a 48 megapixeles hátlapi kamera lesz, amelyről egyelőre nem tudni, hogy dupla, tripla, esetleg másfajta megoldás része lesz-e. Bin már volt szerencsés használni ezt a mobilt, és szerényen csak annyit árult el róla, hogy “nem rossz”.

Ha most gyorsan végignézünk az okostelefonos világon, nem olyan túl sok hasonló kameraszenzort találunk a jelenlegi, vagy akár a korábbi készülékek között. A Nokia 808 PureView például 41 megapixeles képrögzítő egységet állított csatasorba, a nemrég debütált Huawei Mate 20 Pro pedig egy 40 megapixeles érzékelővel rendelkezik. Kevés mobilokba szánt szenzor rendelkezik ezeknél magasabb felbontással, így egyelőre csak két opció juthat az ember eszébe, amit a Xiaomi felhasználhat az újdonsághoz.

Az egyik Sony gyártmány, mégpedig az IMX586, ami 48 megapixeles felbontással került bemutatásra idén júliusban, míg a másik lehetőség a Samsung Bright GM1, ami szintén egy 48 MP-s egység, és októberben debütált. Ezeknél a szenzoroknál nem csak önmagában a nagy felbontás előnyös, hanem az is, hogy ennek köszönhetően remek extrák válnak lehetségessé. A 4 az 1-ben pixelösszevonással sokkal jobb 12 MP-es fotókat készíthetünk kevés fénynél, és komoly zoom képesség is elérhető így. Ennek ellenére a Huawei egy dedikált telefotó lencsét is rakott a Mate 20 Pro hátuljára, így aztán érdekes lesz látni, vajon a Xiaomi követi-e a példáját, vagy inkább a Google filozófiája alapján cselekszik, akik szerint egyetlen jó kamera bőven elég mindenre a megfelelő képfeldolgozással.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid