Vadonatúj 48 és 32 MP-es ISOCELL szenzorokat jelentett be a Samsung

0

A mobilos fotózás ismét lépett előre egy kicsit, hiszen két vadonatúj ISOCELL érzékelőt mutatott be a Samsung. Az ISOCELL Plus szenzorok 0.8 mikrométeres pixelekkel bírnak, és a többkamerás mobilokban láthatjuk majd őket viszont.

Az érzékelők Bright GM1, illetve Bright GD1 névre hallgatnak, az előbbi 48, míg az utóbbi 32 megapixel felbontással büszkélkedhet. Az apró méretnek és a magas pixelszámnak köszönhetően, melyeket az ISOCELL technológiával párosítottak, az új szenzorok kiválóak lesznek a mostanság egyre terjedő, három, vagy akár négy kamerás képrögzítő apparátusokba.

Az ISOCELL technológia révén a teljesítmény összességében is sokkal javult, a Tetracell eljárásnak köszönhetően pedig négy pixel tud egyként viselkedni, így megnő a fényérzékenység. A gyakorlatban ez azt jelenti, a 48 MP-es szenzor képes 12 megapixeles fotókat lőni úgy, hogy 1.6 mikrométeres az effektív pixelméret. Az újdonságok gyro-alapú elektronikus képstabilizátort kapnak, a GD1 pedig valósidejű HDR támogatással rendelkezik, ami videók készítése idején jön jól.

A szenzorok várhatóan ebben a negyedévben lépnek a tömeggyártási fázisba, így már 2019 elején találkozhatunk olyan okostelefonokkal, melyekben a két újdonság dolgozik.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid