Mobilokba szánt 48 megapixeles szenzort jelentett be a Sony

0

A Sony bemutatta legújabb CMOS képérzékelőjét, ami az IMX586 névre hallgat, és elsősorban okostelefonhoz készítették a japán géniuszok. Az egység 48 megapixeles felbontással bír, és várhatóan 2018 szeptemberétől bukkanhat fel különféle készülékekben.

A modul pixelei 0.8 μm-esek, ennél kisebb jelenleg nem létezik forgalmazásban. Annak ellenére, hogy 48 megapixeles fényképek készülnek a modulnak hála, az egységet sikerült mindössze 8 mm-es méret alatt tartani a gyártás során. Meggyőző.

A japánok egy sajtónyilatkozatban azt állították, hogy a megnövelt pixelszám akkor is jobb minőségű fotókat szavatol, ha az adott eszköz csupán digitális zoomot használ. Az IMX586 négyszeres Bayer színszűrőket alkalmaz, ami azt jelenti, hogy képes összekötni négy pixelt, így tud úgy működni, mint egy 12 megapixeles szenzor, amelynek 1.6 μm-es pixelei vannak. Ez rossz fényviszonyok között, valamint éjszaka lép érvénybe, egyéb esetekben 48 megapixeles fotókat készít az egység, mégpedig valós időben, szoftveres trükkök nélkül.

Érdekesség gyanánt említjük, az IMX586 annak a 40 megapixeles szenzornak az utóda, amit a Huawei P20 Pro belsejében találni, és ami szintén Quad Bayer kiépítést használ.

Az első 48 megapixeles kamerával rendelkező okostelefon talán az Xperia XZ3 lesz, amelyet várhatóan az idei IFA kiállításon mutatnak be. Persze vannak olyan pletykák is, amik szerint a telefon ugyanazt az egységet kapja, mint az Xperia XZ2 Premium.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid