Bemutatkozott a Logitech G Cloud, ami egy Android rendszerű kézi játékkonzol

0

Ahogyan egyre brutálisabb áron mennek a videokártyák, úgy lesz egyre szimpatikusabb a felhőn keresztüli játék gondolata. A most bejelentett Logitech G Cloud elsősorban a streamingre fókuszál, de alapvetően egy Android operációs rendszert futtató kézikonzolról van szó, ami szinte bármit elfuttat, amit egy középkategóriás okostelefon vagy tablet.

A készülék 350 dolláros (kb. 145.500 Ft) áron kerül majd forgalomba, a megjelenés október 18-ra van időzítve, de aki előrendel, 300 dollárért (kb. 124.500 Ft) is megkaphatja a konzolt. A Logitech újdonsága Xbox Cloud Gaming és Nvidia GeForce Now támogatással rendelkezik, de a Steam Link révén az otthoni számítógépet is képes megjeleníteni apró kijelzőjén.

Ezeken kívül természetesen bármilyen Android operációs rendszeren elérhető streaming szolgáltatást használhatunk, tehát a Google Stadia és az Amazon Luna sem adja fel a leckét a masinának. Mivel a konzolon van Google Play Áruház is, gyakorlatilag bármilyen alkalmazást és játékot telepíthetünk, ami elérhető a zöld robotos rendszeren. Nem, nincs semmi akadálya a retro emulációnak sem.

A hardveres alapokat Qualcomm Snapdragon 720G szolgáltatja, ami egy korrekt középkategóriás lapkakészlet, de azért gamingre volnának hatékonyabb megoldások is. Ha helyben szeretnél futtatni alkalmazásokat és játékokat, akkor nem hátrányos tudni, hogy 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely áll rendelkezésre. A háttértár egyébként bővíthető micro SD kártya segítségével.

A Logitech G Cloud belsejében egy 23,1 wattórás akkumulátor található, amely a gyártói ígéretek szerint képes biztosítani a 12 órás működési időt egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátor táplálása USB-C csatlakozón keresztül történik és nagyjából 2,5 órát vesz el az életünkből. A készülék 463 grammot nyom mindenestől.

Ha már csatlakozók: a fülhallgató kimenet sem maradt le. Ha nem akarunk a vezetékekkel szöszmötölni, akkor sztereó hangszórókat, illetve valamilyen Bluetooth megoldást is használhatunk, mivel az 5.2 szabvány szintén támogatott.

A kézikonzol 7 hüvelykes IPS LCD megjelenítővel rendelkezik, amelyen Full HD felbontásban jelennek meg a tartalmak, 60 Hz képfrissítéssel, valamit legfeljebb 450 nites maximális fényerővel. A képernyő érintésérzékeny.

A streaming szolgáltatásokhoz internet kell, a hozzáférést a Wi-Fi 5 modem biztosítja, sajnos sem 4G, sem 5G csatlakozás nem áll rendelkezésre. Kénytelenek leszünk egy okostelefont használni hotspot gyanánt, ha az otthontól távol szeretnénk játékokat futtatni a felhőn keresztül. Mint ahogyan a képeken is látható, analóg ravaszok, bumperek, D-pad és 4 fizikai gomb révén lehet a játékokat vezérelni, de a Logitech gépe fel lett szerelve haptikus visszajelzéssel és giroszkóppal is.

Ahogyan fentebb is írtuk, a forgalmazás október 18-án veszi kezdetét, már csak az a kérdés, hogy ilyen árazás mellett mennyire lesz sikeres a G Cloud, miközben olyan kihívókkal kell megmérkőznie, mint a Steam Deck vagy a Nintendo Switch.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid