Bemutatkozott a Nokia T20 táblagép

0

Mióta nyakunkon van ez a globális járvány, érthetően megnőtt az igény a táblagépek iránt, amelyek piaca korábban ha nem is feltétlenül hanyatlott, de minimum stagnált. A HMD Global által menedzselt Nokia is szeretne azoknak kedvezni, akik egy tabletre vágynak, ezért most megérkezett a Nokia T20. A készülék hosszantartó szoftveres támogatással, kiváló üzemidővel és más hasonlókkal igyekszik felvenni a kesztyűt a hasonló középkategóriás masinákkal szemben.

Kezdhetjük akár a szokásos közhellyel: minden táblagép legfontosabb eleme a nagy képernyő. A Nokia T20 esetében ez egy egészen korrekt megjelenítőt jelent, amely 10,4 hüvelykes képátlóval, 2000 x 1200 pixeles felbontással, és IPS LCD panellel rendelkezik, maximális fényereje pedig 400 nit. Valamilyen edzett üveg is védi, de egyelőre nem részletezték a pontos típust.

A tablet belsejében egy Unisoc Tiger T610 chipset teljesít szolgálatot, ez egy 12 nanométeres csíkszélességű lapkakészlet, amelyben 2 Cortex-A75 mag zakatol 1,8 GHz-en, valamint 6 Cortex A55 mag szintén 1.8 GHz-en. A processzor nem éppen egy erőmű, de a mindennapi feladatokhoz biztosítani fogja kellő teljesítményt. Operatív memória tekintetében van 3 és 4 GB RAM-mal szerelt, belső tárhely szempontjából pedig 32 és 64 GB-os kiszerelés is. A jó hír az, hogy mindkét változatot bővíteni tudjuk egy micro SD kártyával.

A Nokia T20 sztereó hangszóróval, két mikrofonnal és egy fülhallgató kimenettel egyaránt rendelkezik. Ha nagyon muszáj, akkor fényképeket is tudunk készíteni a készülékkel, erre a célra használhatjuk az előlapi 5 megapixeles, illetve a hátlapi 8 megapixeles képrögzítő egységet. Az előlapi kamera egyébként arcfelismerés funkciót is kínál.

A táblagép hardveres komponensei egy 8200 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik az energiát, a gyártó szerint 15 órányi üzemidő simán van a készülékben. A telep támogatja a gyorstöltést is, a célra használhatunk egy akár 15 wattos adaptert, és a töltés USB-C csatlakozón keresztül történik. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy csak egy 10 wattos töltőfej kerül a táblagép dobozába.

A Nokia T20 táblagép Android 11 operációs rendszert futtat, és az ígéret szerint két évig minden nagyobb zöld robotos rendszert meg fog kapni, biztonsági foltokat pedig három évig biztosít a gyártó. A készülék kétféle verzióban kerül forgalomba, az egyik Wi-Fi Only, a másik pedig LTE modemmel szerelt. Apropó, van Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.0 támogatás is. Amennyiben nincs szükségünk mobilinternetre, a legolcsóbb változat 3/32 GB-os kiszerelésben mindössze 200 euróba kerül, míg a 4G modemmel felszerelt variáns 240 euróról indul.

A Nokia T20 Magyarországon 2021. november végétől lesz elérhető kék színben, 3GB/32GB Wifi és 4GB/64GB LTE verzióban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid