A Xiaomi több 5G-s telefont adott el a régiónkban, mint az Apple és a Samsung összesen

0

A Strategy Analytics nevű elemzőcég kutatásai szerint az idei év harmadik negyedévében a Xiaomi szerezte meg az első helyet a közép- és kelet-európai piacon az eladott 5G-s okostelefonok száma alapján. A vizsgált időszak alatt a kínai gyártó részesedése 41,8 százalék volt, ezzel messze felülmúlta a konkurenciát.

Az eredmény jelentőségét az fokozza, hogy alig egy évvel ezelőtt a Xiaomi részesedése az európai 5G mobilpiacon mindössze 4,3 százalék volt. A piackutatók szerint a vállalat 2021 végére megtartja a vezető szerepet a közép- és kelet-európai régióban, és a tendencia 2022-ben is folytatódni fog.

A siker hétterében az olyan készülékek megjelenése áll, mint a Xiaomi Mi 11 széria tagjai és a Redmi Note 9 5G, de a Huawei bukása is hozzájárult.

A közép- és kelet-európai 5G-s telefonok piacán a második helyezést az Apple szerezhette meg a maga 26 százalékos részesedésével, míg a harmadik helyen a Samsung áll 11,5 százalékkal. Három évvel ezelőtt még övék volt a piac 34,3 százaléka, így csökkenésük jelentős, ma már csak a harmadát bírják korábbi részesedésüknek.

A Realme kaparintotta meg a negyedik helyet, ők értékesítik a régióban az 5G modemmel szerelt okostelefonok 7,9 százalékát. Egy évvel ezelőtt mindössze 0,9 százalékot tudhattak magukénak, így ők óriási sikereket könyvelhettek el. Az ötödik helyet a OnePlus szerezte meg, övék a piac 2,5 százaléka, ami 1,8 százalékkal csekélyebb részesedés, mint egy évvel ezelőtt.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid