Itt az első EMUI 12-es mobil, ami nagy meglepetésünkre nem egy Huawei készülék

0

A Huawei szoftveres tervei egyelőre elég homályosak, Kínában már nagyban zajlottak a Harmony OS frissítések, miközben bejelentették, hogy lesz EMUI 12 is, de azt eddig nem tudtuk, hogy milyen céllal. Most viszont megjött az első EMUI 12-es mobil, és hogy a helyzet még zavarosabb legyen, nem is egy Huawei készülékről van szó.

Az első EMUI 12-t futtató okostelefont a TCL dobta piacra, és bár a hivatalos bejelentés már hamarabb megtörtént, csak mostanában jelent meg az újdonság. A mobil neve FFALCON Thunderbird FF1, és korábban arról lehetett hallani, hogy a Huaweijel közösen fejlesztette a TCL, de ezt nemrég tagadta a vállalat, elvileg egy független modellről van szó.

A Thunderbird FF1 legnagyobb érdekessége nyilván az, hogy nem a TCL saját androidos felületét használja, helyette az az EMUI 12 fut rajta, ami még Huawei telefonokra sem jutott el. A mobil egyébként egy középkategóriás ajánlatnak tűnik a 6,67 colos, 120 Hz-es kijelzőjével, a 8 GB RAM-mal kiegészített Snapdragon 690 5G processzorával, a 64 MP-es kamerájával, valamint a 66W-os gyorstöltést támogató 4300 mAh-s akkujával.

Az újdonság nemrég jelent meg Kínában, ahol átszámolva durván 120 ezer Ft-ot kérnek a 8+128 GB-os alap modellért, a 8+256 GB-os változatért pedig kb. 135 ezer Ft-ot. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid