Wear OS rendszerrel és dupla kijelzővel debütált a TicWatch Pro X okosóra

0

Egy vadonatúj Wear OS rendszert futtató okosórát dobott piacra a Mobvoi, ami a TicWatch Pro X nevet viseli, és számos jellemzőjét tekintve azonos a korábbi Pro 3 modellel, de azért akadnak újítások is. A készülék nagyjából 370 dolláros árcédulát kapott, de a specifikációk alapján nem indokolatlanul.

370 dollár a jelenlegi árfolyamokon nagyjából 113 ezer forintot jelent, de azért az összegért cserébe egy valóban prémium készülék kerülhet a jövendőbeli tulajdonos csuklójára. A TicWatch Pro X egyik különlegessége az 1,39 hüvelykes kijelző, amely egy dupla paneles kialakítást kapott. A megoldás nem forradalmi, már találkozhatunk vele korábban.

Egyfelől van egy 454 x 454 pixeles AMOLED megjelenítő, ezen láthatjuk a részletesebb statisztikákat, illetve a navigációs adatokat. Aztán van egy színes háttérvilágítású FSTN LCD panel, amelyen az alapvető dolgok jelennek meg, természetesen jóval alacsonyabb energiafogyasztás mellett. Attól függően, hogy melyik képernyőt használjuk gyakrabban, az működési idő lehet 4, vagy akár 45 nap is. Mivel a Wear OS operációs rendszert futtató kiegészítők elég csehül állnak üzemidő terén, ez egy elég lenyűgöző eredmény.

A TicWatch Pro 3 és a Pro X a hardver szempontból szinte teljesen azonos. A készülékek meghajtásáért egy Snapdragon 4100 lapkakészlet felel, amelyet 1 GB operatív memória egészít ki, valamint 8 GB belső tárhely. Az okosórák rendelkeznek LTE és NFC támogatással egyaránt, ezenkívül elérhető 20 különböző sport üzemmód, viszont az új modell véroxigénszint mérést és szívritmus-érzékelő funkciót is tartalmaz, amely az esetleges ritmuszavarra figyelmeztetheti a felhasználót. A készülék burkolata IP68 minősítésnek megfelelően állja a víz és a por támadásait, a beépített GPS modul előnyeit pedig valószínűleg már felesleges ecsetelni rendszeres olvasóink számára

A TicWatch Pro X egyetlen nagyobb hátránya talán az, hogy nem Wear OS 3 operációs rendszert futtat, így ha valaki a Samsung Galaxy Watch 4 modellekkel megismert legújabb szoftvert szeretné, akkor csalódni fog. Jó hír viszont, hogy a TicWatch Pro 3 esetében valamikor jövőre esedékes egy frissítés, így cseppet sem lehetetlen, hogy az új modell is bekerül a körbe. Arról meg egyelőre nem tudni, hogy lesz-e globális forgalmazása az új órának, de a kínai vásárlók a JD.com nevű helyi forgalmazótól a már említett 2399 jüanos, vagyis cirka 113 ezer forintos áron rendelhetik meg a TicWatch Pro X-et.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid