Bemutatkozott a Sony Xperia 10 III

0

A csúcskategóriás Xperia 1 III és Xperia 5 III mellett a Sony bemutatta a középmezőnyben versenyző Xperia 10 III-at is, ami már egy 5G-s ajánlat, de nem csak emiatt érdemes a figyelemre.

A Sony Xperia 10 III egy 6 colos, 21:9-es, Full HD+ felbontású HDR OLED kijelzővel bír, amit Gorilla Glass 6 véd a külső behatásoktól, akárcsak a mobil hátlapját. A telefon kávái vékonyabbak lettek, mint az előd esetében, viszont a hagyományos, 60 Hz-es képfrissítés némi csalódottságra adhat okot.

Fizikai méreteit tekintve, a készülék 154 x 68 x 8,2 mm-es, vagyis 3 mm-rel rövidebb és 1 mm-rel keskenyebb az elődjénél. Jó hír továbbá, hogy megkapta a szokásos IP65/68 tanúsítvány szerinti por- és vízállóságot.

Hardveresen egy teljesen korrekt középkategóriás megoldást kapunk az új Snapdragon 690 személyében, ami nem mellesleg már egy 5G modemet is tartalmaz, így nem lesz probléma az új generációs hálózatok támogatása. RAM-ból 6 GB áll majd rendelkezésre, a belső tárhely pedig 128 GB-os, és bővítési lehetőségünk is van.

A hátlapra tripla kamera került 12 MP-es fő szenzorral, 8 MP-es ultraszéles látószögű optikával és szintén 8 MP-es, 2x optikai zoomra képes telefotó egységgel.

Az akkumulátor kapacitása 3600 mAh-ról 4500 mAh-ra nőtt, ami komoly előrelépés a tavalyi modellhez képest, a töltés pedig legfeljebb 18W-tal történhet. Ezen kívül említést érdemel még az Android 11 rendszer, az LDAC és a Hi-Res audio támogatás, valamint a jack csatlakozó megléte.

A Sony Xperia 10 III ára, és a megjelenés pontos ideje sem ismert még.

Forrás. Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid