A Facebook meg fogja jelölni a viccoldalak posztjait

0

A közösségi oldal szerint sokan nem tudják eléggé megkülönbözteti a humoros, szatirikus bejegyzéseket a valódi hírektől, ezért az előbbi csoportba tartozó posztokat külön jelöléssel fogják ellátni. Ezen kívül további kategóriákat is bevezetnek a tervek szerint.

A Facebook nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy jelölésekkel szeretnének ellátni bizonyos bejegyzéseket, és már el is kezdték ezek tesztelését. Az egyik legfontosabb ezek közül a humoros, szatirikus oldalak posztjai lesznek, ugyanis sokan összetévesztik ezeket a valódi hírekkel.

Jelölést kapnak továbbá azok a bejegyzések, amelyek a rajongói oldalaktól származnak, hogy ezeket ne tévesszék össze a felhasználók bizonyos ismert személyek vagy márkák hivatalos csatornáival. Hasonlóképpen megkülönböztetést kapnak majd a köztisztviselők posztjai.

Nem ez az első próbálkozása a Facebooknak arra, hogy plusz információkkal szolgáljon bizonyos tartalmakról. Korábban már elkezdték megjelölni azokat az oldalakat, amelyek valamilyen módon egy adott ország kormányzatához köthetők, illetve az álhíreknél is megjelentek már figyelmeztetések bizonyos esetekben. Utóbbi nemrég Magyarországon is megindult, de eddig kevés példát láthattunk rá.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid