Huawei: 300 millió Harmony OS-t futtató eszköz lehet az év végéig

0

Mióta olyan irgalmatlanul elbántak a Huaweijel az amerikai kormányzat intézkedései, azóta a kínai gyártó igyekszik minden téren saját lábra állni, minden erővel azon van, hogy kiiktassa a külső befolyásoló tényezőket a működéséből. Az önállóság egyik alappillére a saját szoftveres ökoszisztéma, amelyen már dolgoznak egy ideje, és ami a Harmony OS nevet viseli. A vállalat szerint a jövőjük ebben a rendszerben van, és még az év vége előtt elérheti a 300 milliót azon eszközök száma, amelyek ezt futtatják.

A Huawei sem az időt, sem a pénzt nem kíméli saját operációs rendszerének fejlesztésére és terjesztésére. Nemrégiben a nagyérdemű elé tárták, hogy miként állnak a Harmony OS munkálatai, amely felkeltette immáron 20 hardvergyártó figyelmét, ráadásul már 280 szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég dolgozik azon, hogy a kínaiak rendszerét minél több eszközön használni lehessen.

A vállalat elég ambiciózus: még az év végéig szeretnék elérni, hogy 300 millió készüléken Harmony OS fusson, ráadásul ezekből 100 millió már olyan eszköz lesz, amely gyárilag az új rendszert kínálja. A Huawei fogyasztói üzletágának szoftveres részlegét vezető Dr. Wang Chenglu szerint az általuk létrehozott rendszer legfőbb lényege az univerzalitás, a Harmony OS azért készült, hogy egyesítse a különböző eszközöket, tehát az ökoszisztémát nem csupán okostelefonokra vagy televíziókra szánják, hanem nagyjából mindenre.

A Huawei már megerősítette, hogy a Harmony OS frissítést számos okostelefonjukra elérhetővé teszik majd, de egyelőre nem publikáltak részletes kiadási ütemtervet. A korábbi értesülések értelmében az első okostelefonok, amik már gyárilag a saját rendszert futtathatják, a P50 készülékek lesznek, ám ezek debütálását hónapokkal halasztotta el az ázsiai vállalat. A Harmony OS első mobilokra szánt stabil verziója viszont nemsokára befut.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid