Bemutatták a 3.3 colos Palm telefont

0

Már egy ideje lehetett hallani az egykor ikonikusnak számító Palm márka visszatéréséről, a jeles nap pedig végre elérkezett. A jelenleg kínai kézben lévő brand első új készüléke egy olyan eszköz, melynek icipici kijelzője van, és igazából másodlagos eszköznek szánják a jelenlegi okostelefonunk mellé.

Ha nagyon nyakatekerten szeretnénk megfogalmazni az újdonság mibenlétét, akkor azt lehetne mondani, hogy ez egy okosóra-telefon hibrid, amit zsebben kell hordani. Tudom, ez így elsőre elég furának tűnik, de mire végére érünk ennek a rövid ismertetőnek, teljes mértékben érteni fogjátok. A Palm – mert ez az eszköz neve, csak így egyszerűen – alsó-középkategóriás hardvert kapott, melynek középpontjában a Qualcomm Snapdragon 435 lapkakészlet található. A processzor mellett 3 GB RAM, valamint 32 GB nem bővíthető belső tárhely az, ami még méltó az említésre.

A készülék akkumulátorának kapacitása mindössze 800 mAh, ez összesen egy nap használatra, vagy háromnapos készenlétre elegendő. Mindjárt látni fogjátok, hogy a szerkezet önállóan nem állja meg a helyét, mégis képes teljes Android 8.1 Oreo rendszert futtatni, igaz, a felhasználói felületbe keményen belenyúltak a tervezők. Google Asszisztens és arcfelismerésen alapuló kijelzőfeloldás teszi teljessé a képességek listáját.

A Palm egészen ellenállóra sikeredett, a készülék burkolata alumínium és Gorilla Glass keverékéből áll, ezen felül az IP68 szabvány szerint víz-, valamint porálló. A megjelenítő képátlója 3.3 hüvelyk, a HD felbontás miatt elég komoly a képpontsűrűség: 445 ppi. A képernyő felőli oldalon egy 8 megapixeles kamera található, míg a szerkezet hátoldalán 12 megapixeles szenzor várja a fotózni vágyókat.

A Palm 349.99 dollárba kerül, és egyelőre csupán az amerikai Verizon előfizetői szerezhetik be. Mivel az eszközt afféle társkészüléknek tervezték, az ügyfelek a már meglévő okostelefonjuk mellé vásárolhatják meg. A masinák közös telefonszámon osztoznak, így aztán a Palm magában nem sokat ér, kiegészítőnek viszont egészen hasznos lehet. A kérdés már csupán az, hogy vajon egy ilyen se nem okosóra, se nem telefon apróság megér-e 350 dollárt a felhasználók számára.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid