Bemutatták az Android Wear-t

0

Az eredeti bejelentés után 3 hónappal a Google végre bemutatta az Android Wear-t, amivel az okosórák piacát készülnek meghódítani. Az új rendszer támogatja a kerek és a szögletes kijelzőket is, hiszen a funkcionalitás mellett a stílus sem utolsó.

Az új Android Wear-t futtató okosórák kijelzője állandóan be van kapcsolva. Alapvetően energiatakarékos módban üzemelnek, de ha a viselőjük felemeli a kezét, egyből teljes fényerőre kapcsolnak. Ez jelentősen megnöveli az üzemidőt, ami egyébként az eddigi készülékeknél nem volt túl fényes.

Természetesen különböző felületek között választhatunk, de a lényeg az, hogy a telefonunkra érkező értesítéseket ezen a kis kijelzőn is képes rendezetten megjeleníteni. Egy-egy elemet az okostelefonoknál már megszokott érintéssel hozhatunk elő részletesebben, vagy akár törölhetjük is innen őket, és ekkor a telefonon is eltűnnek.

Mivel az Android Wear teljes SDK-ja elérhetővé vált, a fejlesztők most már írhatnak olyan alkalmazásokat, melyek önállóan az okosórán is képesek futni. Fontos újítás, hogy ha egy alkalmazást telepítünk az okostelefonra, akkor az okosórára automatikusan felkerül az ide szánt verzió.

Hasznos lehet a hangvezérléssel létrehozott értesítő is, aminél akár azt is megadhatjuk, hogy akkor jelezzen a készülék amikor hazaértünk valahonnan. Tanulásra is képes a rendszer, és például azt is meg tudja jegyzi, hogy mikor szoktunk megéhezni egy pizzára. Ilyenkor a pizzarendeléshez kapcsolódó felület bukkan elő.

android-wear-2

Van még úgynevezett “Ne zavarj” üzemmód is, amit egy fentről lefelé irányzott húzással érhetünk el egyszerűen. Ezt bekapcsolva elnémulnak az értesítések,

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid