Bemutatták az első 10 magos okostelefont

0

A barcelonai MWC-n mutatták be az első tízmagos processzorral szerelt okostelefont, amely a Zopo Speed 8 nevet viseli. A készüléket Jorge Lorenzo MotoGP világbajnok leplezte le a nagyérdemű előtt.

Szaladjunk át a specifikációkon! A készülék hardveres elemei közül ki kell emelni a MediaTek Helio X20 lapkát, amelyben a világ első tízmagos mobilprocesszora duruzsol. A chipsetet már többször bemutattuk lapunk hasábjain, ide kattintva felfrissíthetitek ismereteiteket.

zopo speed 8

Ami azt illeti, nem csak a SoC miatt érdemes ezzel a mobillal foglalkozni. A kijelző 5.5 hüvelykes és Full HD felbontású, az operatív memória mérete 4 GB, a belső tárhely kapacitása 32 GB, a mobilitásért pedig egy 3600 mAh-s telep felel.

zopo-speed-8-kamera

Az elsődleges kamera egy 21 megapixeles Sony IMX230-as szenzort rejt magában, amelyhez fázisdetekciós autofókusz és dupla LED villanó társul. Önarcképeket, bulifotókat pedig az előlapi 8 megapixeles kamerával csinálhatunk majd.

zopo speed 8.

A biztonságra is gondoltak a ZOPO-nál, így a hátlapra helyeztek egy kerek ujjlenyomat-olvasót. A készülék töltését, illetve az adatátvitelt egy C típusú USB porton keresztül menedzselhetjük, és említést érdemel az előlapi sztereó hangszórópár is. A mobil támogatja két SIM kártya egyidejű behelyezését, és természetesen boldogul a 4G LTE hálózatokkal. Bekapcsolás után pedig Android 6.0 Marshmallow rendszer fogadja a tulajdonosokat.

Árakat és pontos elérhetőséget egyelőre nem tudunk mondani, addig is itt a mobil hivatalos bemutató videója:

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid