Bemutatták az iSIM-et, vagyis az okostelefonba integrált hálózati kártyát

0

A Qualcomm és a Vodafone közösen, egy működő okostelefonnal demonstrálták az iSIM technológiát, vagyis az okostelefonba integrált SIM kártyát. A bemutatón egy módosított Samsung Galaxy Z Flip 3 készüléket használtak, amelynek Snapdragon 888 chipje beépített Qualcomm Secure Processing Unit-ot foglalt magában. Míg a már ismert eSIM technológia egy különálló lapka révén funkcionál, addig az iSIM a telefon saját rendszerchipjét használva működik.

A Qualcomm szerint a hálózati kártya beágyazása az adott okostelefon processzorába nagyobb teljesítményt, fokozottabb rendszerintegrációt és megnövelt memóriakapacitást tesz lehetővé, ráadásul a technológia alkalmazásával felszabadulna némi hely is a készülék belsejében. A gyártó szerint az iSIM-et rengeteg különféle eszközbe bele lehetne építeni, a technológia alkalmazható lenne laptopok, táblagépek, VR headsetek esetében is, így a felhasználók még több készüléken férhetnének hozzá a mobiltávközlési kapcsolatokhoz.

A Qualcomm iSIM technológiával kapcsolatos nyilatkozatában azt állítja, hogy a technológia nagyszerű lehetőségeket biztosít a szolgáltatók számára, alkalmazása értékes helyet szabadít fel a készülékeken belül, illetve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az 5G hálózatokban rejlő teljes potenciált, az általuk biztosított felhasználói élményt a lehető legtöbb eszközben kihasználhassák.

Az iSIM alkalmazásából az okostelefonok, a mobil PC-k, a virtuális és/vagy kiterjesztett valósággal operáló headsetek és az ipari felhasználású IoT eszközök profitálhatják a legtöbbet – állítja az amerikai vállalat.

A Vodafone is hozzátette a saját gondolatait ehhez a nyilatkozathoz, mely szerint a céljuk egy olyan világ megteremtése, amelyben minden eszköz egyszerűen és zökkenőmentesen kapcsolódik a másikhoz, és amelyben az ügyfélé a teljes irányítás. A telekommunikációs szolgáltató szerint az iSIM a távmenedzsment platformjukkal karöltve egy fontos lépést jelent ennek a megvalósításához. Azt is hozzátették, hogy a technológia alkalmazása révén az ügyfelek számára az is lehetővé válna, hogy egy eszközön több fiókot is használjanak egyszerre. Habár a két cég hosszan ecsetelte az iSIM előnyeit, arról egyikük sem beszélt, hogy a szabványt mikor vezetik be kereskedelmi forgalomban kapható készülékekben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid