Bemutatták a két kijelzős Vivo NEX Dual Display Edition-t

0

A frissen leleplezett Vivo csúcsmobil végül mégsem NEX 2 lett, hanem egy jóval beszédesebb titulust kapott, és a Vivo NEX Dual Display Edition néven mutatták be. Persze nem véletlenül, hiszen a telefon két megjelenítővel rendelkezik, egy huszárvágással oldván meg az előlapi kamera kérdését egy keret nélküli képernyős mobilon. Erre a készülékre ugyanis nem szereltek ilyet. A kínai okostelefon azonban nemcsak a két képernyő miatt érdekes, így az alábbiakban felsoroljuk a Vivo NEX Dual Display Edition összes vonzó tulajdonságát.

A frontoldalon található képernyő egy igazán méretes darab, 6,39 hüvelykes képátlójával már egy ligában versenyez a Samsung Galaxy Note 9-cel, pláne, hogy szintén egy Super AMOLED panelről van szó. A kijelző extra magas képaránnyal rendelkezik, a 19,5:9 méretezésű megjelenítőn 2340×1080 képpont sorakozik, és a gyártó szerint a panel lefedi az előlapi 91,63 százalékát.

A hátlapon szintén egy Super AMOLED megjelenítő található, de természetesen ez már sokkal kisebb, mindössze 5,49 colos, és hagyományos szélesvásznú kialakítás mellett kínál Full HD felbontást. A másodlagos megjelenítő segítségével a telefon hátlapi kamerája önarcképek készítésére, illetve videohívások indítására válik használhatóvá. Szinte egyértelmű ennek a megoldásnak az előnye, hiszen a képminőség minden esetben a lehető legjobb lesz, viszont a második kijelző egy újabb felület a készüléken, amelyet óvnia kell a jövendőbeli tulajdonosnak.

A mobil belsejében az idei év egyik legerősebb hardveres összeállítása található egy Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, 10 GB RAM, valamint egy 128GB-os, nem bővíthető tárhely formájában.

A Vivo NEX Dual Display Edition csupán egyetlen kamerarendszerrel rendelkezik, ám ez a képrögzítő apparátus valószínűleg kielégíti minden fotózással kapcsolatos igényünket. Három különböző érzékelő alkotja, az elsődleges 12 megapixeles felbontással és optikai képstabilizátorral rendelkezik, rekeszértéke pedig f/1.79. A másodlagos szenzor a mélységérzékelését végzi, ez mindössze 2 megapixeles, és f/1.8 apertúrájú. A harmadik szenzor a távolságmérésében, illetve egy fejlett arcfelismerésen alapuló kijelzőfeloldásban lesz a felhasználók segítségére. Ez persze csak abban az esetben érvényes, amennyiben a hátlapot nézve szeretné a tulajdonos feloldani a készüléket, a többi alkalommal a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasót kell majd használni.

A gyártó hozzátette, hogy a kamera rengeteg funkcióval rendelkezik, mesterséges intelligencia által vezérelt jelenetfelismerés, illetve számos szépítő mód tartozik ezek közé, sok egyéb lehetőség mellett. A Vivo NEX Dual Display Edition belsejében egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor található, ami támogatja a gyorstöltést (10V/2.25A). A szoftveres környezet szerepét Android 9.0 Pie operációs rendszer tölti be, melyet a gyártó saját fejlesztésű FunTouch OS 4.5 felülete öltöztet.

A készülék már előrendelhető Kínában, a kiszállítás pedig december 29-én kezdődik, ám hamarosan megindul a globális előrendelés lehetősége is. A mobil ára helyi pénzből átszámítva 720 dollár, ami forintosítva 205 ezret jelent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid