Bemutatták a Samsung Galaxy S9 processzorát, az Exynos 9810-et

0

A Samsung végre hivatalosan is leleplezte az Exynos 9810 lapkakészletet, ami az Exynos 9 széria tagja. Az új chipset leginkább a mesterséges intelligenciával kapcsolatos alkalmazásokra, valamint a még gazdagabb multimédiás tartalmakra (Richer Multimedia Content) lesz kiélezve. Ez a lapka kerül majd a Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek belsejébe bizonyos piacokon, régiókban. Például nálunk. 

A lapkakészlet a Samsung második generációs 10 nanométeres FinFET gyártási eljárása révén készül, a belsejében pedig egy vadonatúj nyolcmagos processzor található. Négy ezekből nagy teljesítményű, harmadik generációs, házon belül fejlesztett mag, amelyek órajele elérheti a 2.9 GHz-et. A másik négy mag esetében az energiatakarékosságon van a fő hangsúly. Az egymagos teljesítmény a kétszeresére növekedett, míg a többmagos körülbelül 40 százalékkal magasabb mint az előd esetében. Hogy ez a gyakorlatban mégis mit jelent, arra majd az első szintetikus tesztek adnak választ.

 

Az Exynos 9810 belsejében ott van egy 1.2 Gbps-os LTE modem, ami az említett elméleti letöltési sebesség mellett 200 Mbps-os feltöltést képes produkálni. A lapkakészlet neurális hálózat alapú mélytanulási képességekkel van ellátva, valamint megnövelt biztonsági készséggel, amelynek segítségével még könnyebben azonosít be embereket és tárgyakat fotókon. Gyors képkategorizálás, mélységérzékelés, emberi arcok 3D-s szkennelése hibrid arcfelismeréshez – ezek mind ott vannak a lapka repertoárjában.

A grafikus teljesítmény 20 százalékkal lesz nagyobb az elődhöz képest az ARM Mali-G72 GPU-nak köszönhetően. A videólejátszás támogatja a 10 bites HEVC-et, ami magas hatékonyságú videokódolást jelent. Az Exynos 9810 duál ISP támogatást kapott, ami akár 4 darab képrögzítő szenzorral is elbír, ami lehet mondjuk egy duál kamerakészlet a hátlapon, és egy szelfikamera írisz-szkennerrel a frontoldalon. A duál ISP továbbfejlesztett kép és videó stabilizálást biztosít egészen UHD felbontásig, valósidejű középpontos fotózást magas minőségben, illetve világosabb képeket sötétebb fényviszonyok esetén. A csökkentett zaj és képelmosódás szintén a történet részét képezi. A Samsung a jövő héten tárja majd az Exynos 9810-et a nagyérdemű elé a Las Vegas-i CES expón.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid