Bemutatták a Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 táblagépet

0

Hajlítható okostelefon és csúcshardverrel felszerelt Redmi mobil mellett táblagéppel is készült a Xiaomi, mégpedig egy olyan masinával, amely egyértelműen a nagyobb méretű iPad Prónak szeretne a kihívója lenni. A Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 kiváló eszköz lehet szórakozáshoz és produktivitáshoz, és még az kezdőára sem lett veszélyes ahhoz képest, hogy milyen jellemzőket és funkciókat kínál.

A név alapján nem nehéz kitalálni, hogy a most bemutatott táblagép a korábban megjelent Xiaomi Pad 5 Pro méretesebb kiadása.

A készülék 12,4 hüvelykes IPS LCD megjelenítőt kapott, amelyen 2560 x 1600 pixel sorakozik, a képfrissítési ráta 120 Hz, akárcsak az érintés érzékenység, a stylust viszont 240 Hz-en rögzíti a megjelenítő. 10 helyett csak 8 bites a megjelenítő, ami visszalépés, viszont a Dolby Vision és a HDR10 továbbra is támogatott. A panel maximális fényereje 500 nit.

A Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 belsejében a számításokat egy Snapdragon 870 lapka végzi, a megszokott 6/128 GB-os alap konfiguráció mellé kiadtak egy 8/256 GB-os és egy 12/512 GB-os kiszerelést is. Az operatív memória LPDDR5, a háttértár pedig UFS 3.1 mindegyik változat esetében. 5G modem egyik verzióban sincs, a tablet kizárólag Wi-Fi kapcsolatokkal kérhető, ezt azért érdemes észben tartani. Mondjuk legalább Wi-Fi 6-os szabványú, aztán kapunk még Bluetooth 5.2 modult LDAC és LDHC 2.0 és 3.0 támogatással, szóval hiába nincs 5G, azért nem leszünk elvágva a világtól.

A Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 hátoldalán egy elég masszív, 50 megapixeles kamera teljesít szolgálatot, amely mellé egy 2 megapixeles mélységérzékelő társul be. Az előlapi kamera pedig 20 megapixeles, szelfizés helyett vélhetően inkább videotelefonálásra lesz használva.

A táblagép belsejében található 10 000 mAh kapacitású akkumulátor állítólag két napos üzemidőt biztosít, a telep támogatja a 67 wattos gyorstöltést, amelynek köszönhetően a teljesen lemerült aksi 36 perc alatt 60, 68 perc alatt pedig 100 százalékra tölthető.

A méretes akkumulátor ellenére a táblagép sátánian vékony lett, mindössze 6,66 mm-es a keresztmetszete.

A töltés USB-C csatlakozón keresztül történik, a port támogatja az USB 3.2 Gen 1 sebességet, így a táblagéphez külső monitor is csatlakoztatható DisplayPorton keresztül. Az ilyen és ehhez hasonló varázslatok szoftveres alapját a tabletekre finomított MIUI 13 biztosítja, amelynek alapjait Android 12 szolgáltatja.

A filmnézés, böngészés mellett a tablet kiváló társ lehet munkához is, pláne ha megvásároljuk hozzá az opcionális billentyűzetet. A készülék mellé vehetünk érintőtollat is, amelyet a kijelző a már említett 240 Hz-es mintavétel mellett, 4096 különböző nyomásszinten képes érzékelni. A tollat mágnessel lehet a tablethez rögzíteni, így töltődik is. Egyetlen feltöltéssel 8 óráig használható, de ha csak 1 percünk van tölteni, akkor is cirka 20 percnyi kakaó kerülhet a tartozékba.

A Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 legolcsóbb, 6/128 GB-os kiszerelése 445 dolláros áron (kb. 170 ezer Ft) kerül forgalomba, a készüléket már lefoglalhatják a kínai vásárlók, az értékesítés pedig hamarosan megkezdődik. Nemzetközi megjelenésről egyelőre sajnos nincs hír.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid