A Samsung szerint még 3 év, és a hajlítható Galaxy Z mobilok lehagyják a Galaxy S szériát

0

A Samsung nemrég hivatalosan is bemutatta új hajlítható csúcsmobiljait, a Z Fold 4-et és a Z Flip 4-et, és nem sokkal az esemény után az is kiderült, hogy mit vár a gyártó hosszabb távon a szériától. Állítólag pár éven belül több fog fogyni ezekből a készülékekből, mint a Galaxy S sorozat tagjaiból.

TM Roh, a Samsung mobilos részlegének az elnöke egész konkrétan a következőt mondta:

“2025-re a hajlítható készülékek több, mint 50 százalékát fogják kitenni a Samsung által leszállított prémium okostelefonoknak. A hajlítható kategória lesz az okostelefonok új mércéje.”

A Galaxy S szériáról konkrétan nem esett szó, de ha a prémium kategória több, mint felét a hajlítható modellek teszik majd ki, akkor értelemszerűen több fog fogyni belőlük, mint a Galaxy S mobilokból. Ez tehát már 3 év múlva megvalósulhat, addigra teljesen általánosak lesznek ezek a flexibilis kijelzővel ellátott készülékek.

Galaxy Z Fold 4

A kategória népszerűsége egyébként már most is gyorsan nő, 2020-ról 2021-re több, mint 300%-kal nőttek az eladások (nagyjából 9 millióra), ami nagyrészt természetesen a Samsungnak köszönhető. Csak a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 összesen 7,1 millió példányban talált gazdára a megjelenésük első 5 hónapjában, vagyis 2021. augusztusától december végéig. Ebből egyébként 4,6 millió volt a Z Flip 3 eladása, a maradék 2,5 millió pedig a Z Fold 3.

Az új Galaxy Z Fold 4 és Galaxy Z Flip 4 mobilok bár nem hoztak forradalmi újításokat, azért sikerült több téren fejlődniük az elődökhöz képest, és mivel még egy fiatal termékkategóriáról van szó, a Samsung arra számít, hogy tovább tudják majd növelni az eladásokat.

Már Magyarországon is rendelhetők az új készülékek, a Z Flip 4 indulóára 479.990 Ft, a Z Fold 4 legkisebb kiszerelése pedig 779.990 Ft-ba kerül. Ha a legdurvább modellre fáj a fogad, akkor az 1 TB-os Z Fold 4-et ajánljuk, ami 944.990 Ft-ért lehet a tiéd.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid