A Huawei új csúcsprocesszora földbe döngöli a Samsung Exynos 7420-at

0

A Kirin név talán nem cseng olyan ismerősen, mint a Snapdragon, vagy éppen az Exynos, azonban a Huawei processzorcsaládja is említést érdemel. Eddig egetrengetően erős csúcsprocesszora nem volt a kínai gyártónak, azonban a Kirin 950-nel most minden megváltozhat. A nemrég befutott benchmark eredmények alapján ugyanis az egyik legerősebb chipsetről beszélhetünk vele kapcsolatban.

A HiSilicon Kirin 950-ről már korábban is kaptunk információkat, amelyek szintén megmutatták, hogy nem egy kispályás processzort rakott össze a Huawei. A hírek egy 16 nm-es gyártástechnológiával készülő 64 bites chipsetről szóltak, amely négy darab 2.4 Ghz-es órajellel rendelkező Cortex-A72-es, valamint szintén négy darab, energiatakarékos Cortex-A53-es magból épül fel. Az SoC támogatni fogja az LPDDR4-es memória modulokat, a Cat. 10-es LTE hálózatokat, valamint egy akár 42 megapixeles kamerát, amely 4K-ban is rögzíthet videókat.

Most a Geekbench oldalán tűnt fel a chipset, így már a teljesítményével kapcsolatban is tudunk információkkal szolgálni. A benchmark programban az egymagos teszt során 1909 pontot ért el a Huawei hardvere, ami jóval magasabb, mint a jelenlegi legerősebb vetélytárs, az Exynos 7420 (Galaxy S6, Note 5) hasonló eredménye (1496 pont). A többmagos teszt során is megőrzi előnyét a Kirin 950, 6096 pontos teljesítménye szintén megveri a már említett Exynos chipset 4970 pontos eredményét.

kirin 950 benchmark

A Kirin 950 debütálására azonban még várnunk kell, tehát könnyen elképzelhető, hogy a konkurencia is hasonló teljesítményű, vagy talán még erősebb chipsetekkel fog előrukkolni, mire az első készülék forgalomba kerül a Huawei új csúcsprocesszorával.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid