Bivalyerős lesz a Huawei új csúcshardvere, a Kirin 950

0

Talán nem olyan ismert, mint a Qualcomm vagy a Samsung mobilprocesszorai, de a Huaweinek is megvan a saját fejlesztésű lapkacsaládja, amelyet HiSilicon Kirinnek neveznek. Nemrég kiszivárogtak a vállalat új, csúcsmodellekbe szánt chipsetjének, a Kirin 950-nek az adatai, amit most meg is nézünk kicsit közelebbről. 

Ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek, akkor az új processzor egy 64 bites architektúrára épülő, nyolcmagos megoldás lesz, ami négy darab nagy teljesítményű Cortex-A72-es, és négy energiatakarékos Cortex-A53-as processzormagot jelent. Az előbbiek maximális órajele akár 2.4 GHz is lehet. A gyártástechnológia állítólag 16 nm-es lesz, ami nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást eredményez, mint a korábbi 20 nm-es csíkszélesség.

A chip támogatni fogja a kétcsatornás LPDDR4-es RAM-ok használatát, a grafikus gyorsító pedig egy Mali-T880 lehet, bár azt nem tudni, hogy ez pontosan hány maggal rendelkezik majd. A processzorban olyan technológia is debütálhat, amely támogatja a 42 megapixeles duál kamerákat, a 4K videófelvételt, illetve lesz benne egy i7 társprocesszor az érzékelők és a biztonsági eljárások menedzseléséhez.

A Kirin 950 támogatni fogja továbbá a nagy sebességű belső tárhelyeket, az USB 3.0-t és a Cat. 10 LTE hálózatokat, amelyeken keresztül akár 102 Mbps-os feltöltési, illetve 452 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető, legalábbis elméletileg. A processzor ezen túl még két SIM kártya egyidejű kezelését is lehetővé teszi majd.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid