Bevezetik a végtelen görgetést a mobilos Google-keresőben

0

A Google igyekszik folyamatosan fejleszteni a keresőjén, és nem csak az algoritmust csiszolgatják, hanem a felület is gyakran változik. A keresési találatok mobilos megjelenése épp nemrég alakult át, és most egy újabb módosítást jelentett be a vállalat.

A felhasználók hozzászokhattak az évek során, hogy a Google-kereső oldalakba rendezi a találatokat, egyszerre általában 10 organikus eredmény jelenik meg (+ hirdetések), és ha ezek között nem találjuk meg a megfelelőt, akkor a következő oldalra léphetünk. Mobilon egy ideje már egy kicsit másképpen néz ez ki, a találati lista alján van egy “Több” gomb, amire kattintva betölt a következő 10 találat. Most pedig ennek a továbbfejlesztését jelentette be a Google, az úgynevezett “végtelen görgetést”, ami annyit jelent, hogy ha az oldal aljára érünk, akkor automatikusan további keresési eredmények jelennek meg, így jóval több találatot tudunk egyszerre átböngészni.

Egyébként a közösségi oldalak is hasonlóan működnek, sosem ér véget e Facebook vagy az Instagram hírfolyama, és ez arra készteti a felhasználókat, hogy több időt töltsenek el a posztok böngészésével.

A Google indoklása szerint azért lesz jó ez a végtelen görgetés a keresőben, mert így a felhasználók több ötlethez és inspirációhoz juthatnak, és az sem mellékes szempont, hogy így több reklámot tudnak elhelyezni a találatok között.

Az újítást elsőként az angol nyelvű régiókban vezették be, de később nálunk is várható a megjelenése.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid