61 Samsung okostelefon forgalmazását tilthatják be Oroszországban

0

Hamarosan le kell állítani 61 különböző Samsung okostelefon forgalmazását Oroszországban, mégpedig egy jelenleg is zajló, igencsak heves jogi csatározás miatt. A probléma oka nem más, mint a dél-koreai gyártó mobiltelefonos fizetésre fejlesztett Samsung Pay szolgáltatása, amelynek kapcsán szabadalmi jogsértést állapítottak meg az orosz bíróságok, így minden olyan készülék értékesítését be kell szüntetni, amelyen ez elérhető.

Még a nemrégiben bemutatott hajlítható csúcstelefonok, vagyis a Samsung Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 is a forgalmazásból hamarosan kikerülő készülékek között vannak. A bevezetőben említett 61 okostelefonnak az a bűne, hogy futtatják a Samsung Pay-t, ami az orosz hatóságok szerint sérti a svájci székhelyű Sqwin Sa mobilfizetési vállalat szabadalmát. Természetesen a Samsung fellebbezett az elsőfokú döntés ellen, és egyelőre nem kellett levenni a készülékeket a boltok polcairól, mert még nincs érvényben a jogi kényszer, amely erre kötelezné őket.

Ha viszont a jövőben sem sikerül meggyőzni a bírákat, akkor az orosz vásárlók jó pár Samsung készüléknek búcsút inthetnek, vagy a gyártó kénytelen lesz eltávolítani róluk a Samsung Pay-t.

Egyébként ez az ügy nem éppen tegnapi, ugyanis még valamikor 2013-ban Viktor Gulcsenko szabadalmat nyújtott be egy online tranzakciós rendszerre, amelyet aztán 2019 áprilisában be is jegyeztek, és végül a svájci Sqwin Sa-nak ítéltek oda. A Samsung Pay oroszországi bevezetésére 2016-ban került sor, egy évvel azt követően, hogy a szolgáltatást elindították.

A Samsung Pay jelenleg a harmadik leggyakrabban használt mobilos fizetési rendszer Oroszországban, ahol a tranzakciók 17 százalékát intézik a szolgáltatás révén, a legtöbben persze a Google Pay-re esküsznek, ami 32 százalékát bonyolítja a mobilfizetési ügyleteknek, de az Apple megoldása is népszerű, amelyet a tranzakciók 30 százalékánál vesznek igénybe a felhasználók. A másik két szolgáltatást sem véletlenül hoztuk fel, mert a jogi szakértők szerint ezek is áldozatául eshetnek egy esetleges egy jogi követelésnek, szintén a Sqwin Sa szabadalma miatt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid