Megindult az Android appok támogatása a Windows 11-ben

0

A Windows 11 kozmetikai megújulása mellett az egyik legtöbbek által várt fejlesztés az Android alkalmazások natív támogatása volt, ez a funkció azonban sajnos kimaradt az első kiadásból. Szerencsére ami késik, az nem múlik, így a béta felhasználók már élhetnek is a lehetőséggel, bár jelenleg még eléggé korlátozott a hivatalosan elérhető appok listája.

Egyelőre tehát azok a Windows 11 felhasználók élhetnek az új lehetőséggel, akik benne vannak az Windows Insider programban, azon belül is a Beta Channel frissítés letöltése szükséges. Ha ezek megvannak, akkor elérhetővé válik az Android appok telepítésének lehetősége, mégpedig alapértelmezetten az Amazon Appstore-on keresztül. (Frissítés: egyelőre csak USA régióban működik, de ezt elvileg ki lehet játszani.)

Kezdetben elég szűkös a kínálat, nagyjából 50 app érhető el az alkalmazásboltban Windows 11-re, de ne feledjük, ez még csak egy béta verzió. Arra számítunk, hogy folyamatos lesz a bővítés, és később akár az Amazon Appstore teljes kínálata is a Windows-felhasználók rendelkezésére állhat.

Szerencsére azért most sem merülnek ki ennyiben a lehetőségek, APK fájlok telepítésére is van mód ADB-n keresztül, így szinte bármit lehet futtatni.

Android, Linux és Windows appok akár egyszerre is futtathatók Windows 11-en

A Microsoft bejelentése egyébként itt olvasható a témában. Ami még érdekes lehet ezzel kapcsolatban, hogy az Android appok futtatását egy teljesen új alrendszer teszi lehetővé, ami a “Windows Subsystem for Android” nevet kapta. Ez Linux kernelen működik, és az Android rendszer 11-es verziójának nyílt forráskódú kiadását (AOSP) használja. Azt még nem tudjuk pontosan, hogy mikor lesz elérhető a funkció az összes Windows 11 felhasználó számára, de valószínűleg az elkövetkezendő néhány hónapban lehet erre számítani.

Forrás: Microsoft, Amazon

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid