Umidigi Bison X10 és X10 Pro bemutató – Vízálló, strapabíró telefonok 50 ezer Ft alatt

0

A megfizethető strapatelefonok kategóriájában fut a nemrégiben megjelent Umidigi Bison X10, illetve annak Pro verziója. A két okostelefon nagy vonalakban megegyezik egymással, tehát a szinte elpusztíthatatlan külső burkolat mellett 8 magos processzor, NFC chip, Android 11 operációs rendszer jellemzi a készülékeket, és tripla kamerás képrögzítő egységgel is fel lett szerelve. A Pro modell ráadásul infravörös lázmérőt és karakteres egyedi dizájnt is kapott. A legfontosabb viszont talán mégiscsak az, hogy egyik mobil vételára sem haladja meg az 50 ezer forintot, így mindenképp érdemes megismerkedni velük.

Kezdjük az árakkal:

A vámmentes EU Priority Line szállítás és a biztosítás együttesen még kb. 2800 Ft-ba kerül a fent említett vételárakon felül. A kijelzőbiztosítást (Broken Screen Service) szintén hozzá szokta számolni a rendszer alapból a rendeléshez, de ez kikapcsolható, ha nem kéred.

Umidigi Bison X10 és a X10 Pro rövid ismertető

Igazából a két Bison X10 modell között nincs olyan túl sok különbség, hogy külön írjunk róluk, inkább vegyük sorra a legelején a fontosabb különbségeket, aztán a továbbiakban pedig bemutatjuk, mégis hogyan képzeli az Umidigi a megfizethető strapatelefonok világát.

Umidigi Bison X10

Az eltérés tehát nagyjából annyi, hogy az Umidigi Bison X10 Pro 64 helyett immáron 128 GB-os belső tárhellyel bír, hátlapját pedig egy infravörös érzékelő ékesíti, amelynek segítségével érintkezésmentesen tudunk például lázat mérni. A hátlap kialakítása is eltér, de ez már csak optikai jellegű különbség, ezeket leszámítva tehát a két okostelefon teljesen azonos egymással.

Umidigi Bison X Pro

A külső kialakítás ellenálló, a készülékek jól bírják az ütést, a vizet és a port, ami a szabványok nyelvén IP68, IP69K és a MIL-STD-810G minősítéseket jelent. A Bison X10 és az X10 Pro egyaránt kiváló társunk lesz a durvább vagy éppen mocskosabb munkák elvégzésekor, kiránduláskor, nehéz terepen. A burkolat maga egyébként polikarbonátból készült, a készülékek nagyjából 285 grammot nyomnak, a fizikai méretek pedig 169,7 x 82,1 x 12,9 mm-esek. Színek tekintetében elérhető a fekete, a szürke és a narancssárga.

A készülékek mind a jobb, mind a baloldalon rendelkeznek egy teljesen testreszabható fizikai billentyűvel. Olyan funkciót vagy alkalmazást társítunk ezek mellé, amilyet csak akarunk. Az oldalsó kereten ujjlenyomat-olvasó is van egyébként.

A megjelenítő IPS LCD technológiára épül, 6,53 colos mindkét mobilon, a felbontás pedig 1600 x 720 pixel. Az Umidigi Bison X10 és a Bison X10 Pro burkolata alatt egyaránt MediaTek Helio P60 lapkakészlet végzi a számításokat, ami egy 12 nanométeres gyártási eljárással készülő konstrukció, 4 GB RAM-mal, valamint 64 GB belső tárhellyel kiegészítve az alapmodell esetében, míg a Pro változat mellé 128 GB jár.

A strapabíró mobilok LTE modemmel bírnak, ismerik az összes magyarországi telekommunikációs frekvenciát, és képesek két hálózati kártyát egyidejűleg fogadni, ám ezt egy hibrid foglalat révén teszik, tehát vagy a tárhelyet növeljük, vagy egy második SIM kártyát helyezünk be.

Adatkapcsolat tekintetében 2,4 GHz-es Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC, valamint GPS, A-GPS, GLONASS és Galileo támogatással rendelkező navigációs rendszer áll rendelkezésre.

Az infravörös lázmérő tehát a Pro modell kiváltsága, viszont mindegyik készülék rendelkezik egy 20 megapixeles elsődleges, egy 8 megapixeles széles látószögű, valamint egy 5 megapixeles makró modullal. Az előlapi képrögzítő szintén 8 megapixeles, és egy csepp alakú notchban találjuk meg.

Üzemidő tekintetében is ott lesznek a szeren az Umidigi strapatelefonjai, a Bison X10 és X10 Pro belsejében 6150 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor található, amelyet legfeljebb 10 wattos adapterekkel tudunk tölteni.

A strapamobilok már az első bootolás után Android 11 operációs rendszerrel fogadnak bennünket, ráadásul egy teljesen gyári felülettel kiegészítve. Természetesen választhatjuk a magyar nyelvet is a menüben.

Még egyszer az árak:

A vámmentes EU Priority Line szállítás és a biztosítás együttesen még kb. 2800 Ft-ba kerül a fent említett vételárakon felül. A kijelzőbiztosítást (Broken Screen Service) szintén hozzá szokta számolni a rendszer alapból a rendeléshez, de ez kikapcsolható, ha nem kéred.

Forrás: Banggood

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid