Kínai kijelzővel jöhet az egyik új Samsung Galaxy A mobil

0

Ahhoz, hogy a Samsung versenyképes tudjon maradni a kínai gyártókkal szemben a telefonos piacon, valamilyen módon csökkentenie kell a gyártási költségeket. Erre többféle lehetősége is lehet a dél-koreai gyártónak, az egyik például az, hogy saját alkatrészek használata helyett olcsóbban dolgozó külsős beszállítókat alkalmaz. A hírek szerint pont ez fog történni az egyik Galaxy A szériába tartozó új készülékkel, ami kínai gyártású OLED panellel kerülhet forgalomba.

A szóban forgó okostelefon a Samsung Galaxy A73, ami az első lehet a Galaxy A sorozatból olyan OLED képernyővel, ami nem a Samsung Display gyártósorairól gördül le. Legalább két kínai vállalat versenyez a megtiszteltetésért, hogy a Samsungnak gyárthasson kijelzőt, az egyik a BOE, a másik pedig a CSOT. Amelyik cég állítja elő a jobb minőségű panelt, az kap szerződést a dél-koreai vállalattól. Talán a CSOT némi előnnyel indul, mert ők már több Galaxy M sorozatba tartozó okostelefonhoz készítettek megjelenítőt.

Egyelőre nem tudni, hogy a Samsung melyik beszállítót preferálja, az viszont biztos, hogy a bevonásuk csökkenteni fogja a gyártási költségeket. Ami talán némileg megkérdőjelezhetővé teszi a dél-koreai cég döntését, az az, hogy pont a Galaxy A széria egyik felsőbb kategóriás modelljével akarnak kísérletezni, és ha netán felsülnek egy kevésbé minőségi képernyővel, abból nagy felháborodás lehet.

Egyébként a Galaxy A73 már szerepelt különböző szóbeszédekben, állítólag ugyanis ez lesz az első olyan középkategóriás Samsung készülék, amelynek hátoldalán 108 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglal helyet. Ráadásul a modul optikai képstabilizátorral is el lesz látva, habár ezt állítólag minden jövőre megjelenő Galaxy A okostelefon esetében biztosítani fogja a Samsung.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid