Egyes amerikai cégek nemsokára kereskedhetnek a Huawei-jel

0

Az Egyesült Államok kormánya által deklarált tiltás eléggé megnehezítette a Huawei dolgát az elmúlt időszakban. Különösen az volt fájó, amikor legújabb csúcskategóriás okostelefonjairól le kellett hagynia a Google szolgáltatásait, többek között a keresőóriás alkalmazásboltját. Donald Trump még júniusban azt nyilatkozta, hogy lesznek olyan cégek, amelyeknek idővel engedélyezik a kereskedelmet az ázsiai gyártóval, ám egyetlen helyi vállalat sem kapott semmilyen felhatalmazást azóta sem. Most viszont egészen jó hírek érkeztek, melyek szerint néhány cég hamarosan szabadon üzletelhet a Huawei-jel.

Az Egyesült Államok kereskedelmi titkára, Wilbur Ross nemrégiben interjút adott a Bloombergnek, és azt nyilatkozta, rövid időn belül lehetővé teszik bizonyos cégeknek, hogy kereskedhessenek a Huawei-jel. A kormány egészen nagyszámú kérelmet kapott amerikai vállalatoktól, összesen 260 ilyen dokumentum került benyújtásra. Ennyire nem is számítottak, és azon vannak, hogy mindet alaposan megvizsgálják. Azzal kell számolni az illető szerint, hogy ezek jó részét el fogják utasítani, de lesznek olyan vállalatok, akiknek lehetővé teszik a kereskedést a kínai gyártóval. Ross nem fejtette ki konkrétan, mikor kapják meg ezek a cégek a várva várt engedélyt, de remélhetőleg erre még az év vége előtt sor kerül.

Wilbur Ross

Az egyik legnagyobb kérdés az, hogy vajon a Google-nek megengedik-e, hogy ismét kereskedelmi kapcsolatba bonyolódjon a kínaiakkal, mivel nélkülük a gyártó nem használhatja a Google Play Áruházat, valamint a Google Szolgáltatások keretrendszert, ami a legtöbb Kínán kívüli felhasználó számára döntő jelentőséggel bír. A Huawei Mate 30 széria tagjai az elsők, amelyekre már nem kerülhettek fel ezek a szoftveres szolgáltatások, ennek okán a mobilok nyugati forgalmazása igencsak korlátozott. Ha a Google – aminek szintén érdeke a kereskedelmi kapcsolat megújítása a kínai vállalattal – megkapja a szükséges engedélyeket, a Huawei frissítés formájában képes lesz pótolni a Mate 30 telefonok hiányosságait, ráadásul állítólag nagyon rövid idő alatt. Sőt, a 2020 elején érkező zászlóshajók, valamint a hajlítható Mate X ugyanúgy megkaphatnák a Google szolgáltatásait.

Ezek az új hírek nagyjából egy héttel azután érkeznek, hogy a New York Times megírta, hogy a Fehér Ház zöld utat adott a Huawei-jel kereskedni vágyó cégek kérelmeinek elbírálására. A Kereskedelmi Ügyosztály szóvivői akkor azt nyilatkozták, nem várható érdemi változás a tiltást illetően, ám most határozottan úgy tűnik, van némi esély az előrelépésre.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid