Bizonyos országokban letiltja mobiljait a Xiaomi

0

Amennyiben egy adott országban nem forgalmazzák a Xiaomi okostelefonjait, az egyik legegyszerűbb módja a beszerzésüknek, ha egy másik régióból importáljuk a készüléket. A kínai gyártónak szemlátomást eddig nem volt különösebb problémája ezzel a gyakorlattal, ám a beszámolók szerint mostantól letilthatja ezeket a telefonokat. Szerencsére csak bizonyos országok esetében, és Magyarország nincs ezek között, így a hazai felhasználóknak nincs miért aggódnia.

Azzal alapvetően semmi problémája nincs a Xiaominak, ha olyan országokban is használják a készülékeiket, amelyekben nincsenek jelen hivatalosan, ilyen például az Egyesült Államok, amely a világ harmadik legnagyobb okostelefon-piaca. Ilyen helyeken is be lehet szerezni a gyártó telefonjait kerülőutakon, ugyanakkor vannak olyan régiók, amelyekre export tilalmak vonatkoznak. A Xiaomi felhasználói szerződésében benne is van, hogy bizonyos országokba nem szabad szállítani az eszközeiket, és most úgy néz ki, hogy már aktívan is fellépnek azok ellen, akik ezt megszegik.

Egy Kubában blokkolt Xiaomi mobil

A hírek szerint a felhasználók arról számolnak be Kubában, Iránban, Szíriában, Észak-Koreában, Szudánban és a Krím-félszigeten, hogy a Xiaomi távolról letiltotta a telefonjukat. Egy rövid üzenettel magyarázzák a cselekedet miértjét:

“A Xiaomi üzletpolitikája nem engedélyezi a termék értékesítését vagy szolgáltatását azon a területen, ahol Ön megpróbálta aktiválni azt. Kérjük, további információkért forduljon közvetlenül a kereskedőkhöz.”

Azoknak, akik az érintett országokban élnek, két lehetősége van: vagy egy másik gyártótól vásárolnak okostelefont, vagy valamilyen főzött ROM-ot telepítenek a készülékre, és megpróbálják azzal használni. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Xiaomi korlátozása nem vonatkozik az egyéni rendszerrel telepített készülékekre.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid