Tronsmart Studio hangszóró teszt – könnyedén felveszi a versenyt

0

A Tronsmart legújabb vezeték nélküli hangszórója harmonikus hangzást, erőteljes basszust és szemet gyönyörködtető, minőségi kialakítást kínál. A 30W-os zenei teljesítmény és a telefonos vezérlés mellett a Tronsmart Studio olyat is tud, amelyet a konkurensek nem!

  • A Tronsmart Studio német raktárból érkezett, a megrendelést követően 5 munkanappal később már kézben is volt. Most a 5S6OJRBV kuponkód használatával a végösszeg 56,23 dollár, ami nagyjából 17000 forint. A termék EU raktárból érkezik, nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A gyártóval már sokszor találkozhattak olvasóink, ami nem véletlen. A Tronsmart nem egy nagy múltú óriás vállalat, ennek ellenére egészen komoly ismertségre, vagy inkább elismertségre tett szert. Az egyre bővülő termékportfólióból jópárral személyes tapasztalatunk is van, igencsak jó végeredménnyel.

Bluetooth hangszóróból rengeteg van a piacon, nem egyszerű a választás. Ezt a problémát talán megkönnyítheti új tesztalanyunk, amely sok szempont alapján versenyképes alternatívát nyújthat. Jöjjön hát a Tronsmart Studio!

Mint mindig, ezúttal is kiemelt figyelmet fordít a Tronsmart a csomagolásra, hiszen ez adja meg az első benyomást egy termékről. Az igényes és informatív termékdobozban, fekete szivacságyban találjuk meg a cég büszkeségét. Oldalt egy külön kis dobozkában rejtették el a Type-C USB és a 3,5 mm-es jack kábelt. Az elmaradhatatlan felhasználói utasítás és a garanciajegy is természetesen a csomag része.

A téglalap alakú ház, valamint az elülső és a hátsó rács is fémből készült. Ránézésre és kézbe fogva, felemelve is érződik, hogy ez egy minőségi cucc. A ház merev szerkezete egyébként fontos szerepet játszik a hangminőségben is. Van benne anyag és rendesen össze van szerelve. Egészen pontosan 961 grammot nyom a kicsike, amihez 206,5 x 70 x 58 milliméteres méretek társulnak. A terméklapon IPX4 védelmi besorolás szerepel, a hangszóró belsejében lévő áramköri lapok megerősítettek, víz ellen védettek. Azonban a hátlapon lévő 3,5 milliméteres Jack bemenet, SD-kártya foglalt és a Type-C USB port nem kapott zárófedelet. A csatlakozókat védő borítás csak elcsúfítaná az elegáns külsőt, ez amúgy sem egy vízpartra való partihangszóró.

A készülékház tetején a 2×4 darab gumírozott gomb, közöttük egy vékony sávban pedig a visszajelző LED-ek kaptak helyet. A LED-ek az akkumulátor töltöttségi szintjét, a Bluetooth-kapcsolatot, a Broadcast módot és a SoundPulse funkciót jelzik. A gombokon lévő szimbólumok sötétben egyáltalán nem látszódnak és nem is kitapinthatok, ez kicsit rontja a használhatóságot. Egy vastag gumitalpon nyugszik a készülék, ami nagyon jól elnyeli a rezgéseket, ezáltal a legnagyobb hangerőn sem ugrál el a készülék az asztalon.

Play Áruházból vagy az App Store-ból letölthető okostelefonos alkalmazásból is vezérelhetjük a hangtechnikát (de nem kötelező használni).

Az applikációban ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségét, kiválaszthatjuk a forrást, kikapcsolhatjuk a hangszórót, választhatunk az előredefiniált ekvalizer profilok közül, frissíthetjük a szoftvert – ha majd lesz update -, és elolvashatjuk a felhasználói utasítást is.

A formatervezett testben egy mélyhangszóró, kettő közép/magasfrekvenciás meghajtó és négy passzív radiátor állítja elő a 30W-os zenei teljesítményt, valamint a 2.1 hangzást. Külön gombokkal és a telefonon keresztül is bekapcsolható az ekvalizer profilokban a SoundPulse hangminőség javító opció. Ez a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott DSP (digitális jelfeldolgozás) technológia továbbfejlesztett változata. A SoundPulse mód ellensúlyozza a bizonyos frekvenciatartományban fellépő hanghibákat, torzulásokat, kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást, egy csipetnyit a tisztaság rovására.

A Tronsmart vezeték nélküli hangszóróinál már megszokhattunk egy érdekes extrát, a Broadcast módot. Ezt most átkeresztelték TuneConn-ra, de a lényeg nem változott. Akár 99 hangszórót is csatlakoztathatunk a fő hangszóróhoz, természetesen vezeték nélkül.

A legfontosabb azonban az, hogy miként szól a hangtechnika. Ezektől a kis dobozkáktól nem szabad audiofil karaktert és mellkasrázó dinamikát elvárni. Azonban az átlagfelhasználóknak fontos dolgok, mint a méretüket felülmúló basszus és a nagyobb terhelésen is viszonylag tiszta hangzást bőven meglépi a Tronsmart Studio.

Először egy 2019-es LG, majd egy 2020-as Samsung TV-n lett kipróbálva a hangminőség. Bluetooth kapcsolaton összepárosítva a TV-ket a Tronsmart hangszóróval elmondható, hogy a hang nagyon telt és részletes, valamint határozottan érezhető az „elölről hátra” effektus, mindkét tévé esetében. Elkeseritő, hogy az olcsónak nem nevezhető, 300 ezer forintos TV-k ennyire „hitványul” szólnak alapesetben.

Következő körben a mobilom volt a zene forrása, egy 16 négyzetméteres szobában. A Tronsmart Studio Bluetooth 5.0, a telefon pedig Bluetooth 5.2 szabvánnyal, stabilan és hibamentesen kommunikáltak egymással.

A The Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company számát elindítva érezhető, hogy mély frekvenciák vannak előtérben a magas hangok elnyomásával. A hangszerek ábrázolás rendben van, Danny Kenyon cselló, míg Colton Crawford bendzsón hozott virtuóza nagyon jól érvényesül.

A Nirvana – Smells Like Teen Spirit hallgatásakor a basszus értelmet nyer, a dobok kifejezetten jól szólnak, kellő dinamikával jelenik meg a zene. Meglepő, hogy milyen jól szól ez a kis dobozka, már-már a fizikát meghazudtolva, szépen betölti a szobát.

Az aktuális dance zenék, mint Dua Lipa – Love Again, vagy Kungs – Never Going Home alatt is nagyon jól megőrizte a zene elevenségét, hangulati elemeit.

Összességében a Tronsmart Studio kellemes hangminőséget biztosít. A harmonikus hangzást tiszta és erőteljes basszus kiséri, amely alkalmas számos zenei stílushoz. Ez egy kiváló minőségű asztali hangszóró, amely könnyedén felveszi a versenyt a széles körben ismer márkák túlárazott termékeivel.

Teljesen felesleges, de van egy beépített mikrofon is, amellyel hívásokat fogadhatunk. A bejövő hang minősége kiváló, azonban a mikrofon bemenete gyenge. Nagyon közel kell hajolni a hangszóróhoz, hogy a túloldalon hallják a mondandónkat. Túl sok értelme nincs, de a Tronsmart Studio támogatja a Google, illetve a Siri hangasszisztenseket is, hátha valakinek pont erre van szüksége.

Üzemidő tekintetében szintén jól muzsikál, illetve teljesít a Tronsmart Studio. A két darab 2500 mAh kapacitású akkumulátor 50%-os hangerőn 15 órányi folyamatos zenelejátszásra biztosít energiát. Az akkumulátorok feltöltéséhez 3,5 órára van szükség. Van egy automatikus kikapcsolási mód, amely 15 perc elteltével kikapcsolja a hangszórót, ha az nincs párosítva semmilyen eszközzel.

A Tronsmart Studio német raktárból érkezett, a megrendelést követően 5 munkanappal később már kézben is volt. Most a 5S6OJRBV kuponkód használatával a végösszeg 56,23 dollár, ami nagyjából 17000 forint. A termék EU raktárból érkezik, nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! További részletek és rendelés ezen a linken.

NapiDroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid