Három nagy Android frissítést és négyéves biztonsági támogatást ígér a Xiaomi az újabb csúcsmodelleknél

0

Egyre több androidos gyártó kötelezi el magát a készülékei hosszabb támogatása mellett, a Samsung az egyik legjobb példa erre, de nemrég a Xiaomi is csatlakozott. A kínai gyártó ugyanis bejelentette, hogy a hamarosan érkező Xiaomi 11T és 11T Pro készülékek három teljes Android verziófrissítés mellett legalább négy évig fogják kapni a biztonsági javításokat.

Tehát ahogyan a bevezetőben is írtuk, a most érkező zászlóshajók már komolyabb szoftveres támogatásban fognak részesülni, mint az eddigiek. Üröm az örömben, hogy egyelőre csak a szeptember 15-én debütáló okostelefonokról van szó, de minden bizonnyal későbbi modellek esetében is hasonlóan jár majd el a Xiaomi.

A Xiaomi technológiai részlegének vezetője és termékmenedzsere, Albert Shan azt nyilatkozta, hogy a telefonok hardverének folyamatos fejlesztésével a készülékek életciklusa fokozatosan meghosszabbodik, így a fogyasztóknak már nem kell olyan gyakran lecserélni a készüléküket. Így aztán egyre több vásárlónak fontos, hogy a legújabb rendszerfrissítéseket és biztonsági funkciókat egyaránt megkapják a már meglévő eszközre.

Ennek biztosítása azonban egyáltalán nem egyszerű feladat, ugyanakkor izgalmas kihívásnak tekintik, hogy a korábbi modelleket is friss szoftverhez juttassák. Shan szerint az új zászlóshajók érkezése két szempontból is fontos. Egyrészt ismét sikerült beteljesíteni a globális felhasználók felé tett ígéreteket, és csodálatos termékeket tudnak számukra kínálni, másfelől a készülékek életciklusának fokozatos meghosszabbítása egy valóban progresszív lépés, amely elősegítheti, hogy a Xiaomi elérje az önmaga elé kitűzött fenntarthatósággal és környezetvédelemmel kapcsolatos célokat.

Ez is érdekelhet: 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid